Hovedinnhold

Knust Sjarapova gråt under kampen

KNUST: Maria Sjarapova ble knust av Serena Williams i dagens OL-finale. Hun gråt åpenlyst under finale. Foto: REUTERS/Mike Blake
KNUST: Maria Sjarapova ble knust av Serena Williams i dagens OL-finale. Hun gråt åpenlyst under finale. Foto: REUTERS/Mike Blake
LONDON (VG Nett) (Serena Williams-Maria Sjarapova 6-0, 6-1) Maria Sjarapova (25) fikk knapt nok lov til å være med på leken.

Denne saken handler om:

Serena Williams (30) knuste den russiske jenta i en flau OL-finale på Wimbledons gress i ettermiddag.

Den russiske jenta var så fortvilet midtveis i andre sett at hun ikke klarte å holde tårene tilbake. Hun ble totalt ydmyket.
I første sett klarte ikke Sjarapova å vinne ett eneste game.

Dermed tar Serena Williams sitt tredje OL-gull i karrieren, etter å ha vunnet double sammen med søster Venus i to tidligere olympiske leker. De samme søstrene skal i ny doublesemifinale senere i dag.

Serena Williams er i kanonform og har gått gjennom OL-turneringen fullstendig overlegen. Serveessene hagler inn, og har spilt med så mye selvtillit etter seieren i Wimbledon-turneringen tidligere i sommer at konkurrentene har blitt rene statister.

Dårlig start

Maria Sjarapova hadde den verst mulige starten: dobbeltfeil og Williams brøt fra første stund. Det fortsatte med en rekke serveess og vinnere fra Serena Williams, som nå har vunnet 34 av de siste 35 kampene sine.

Den russiske jenta kikket oppgitt ut - i det som burde ha vært en spennende OL-finale. Hun måtte riste på hodet i fortvilelse.

Sjarapova ble offer for Williams' grusomme server og klarte ikke å henge med Williams i spillet ellers heller. Det tok faktisk tre kvarter før Sjarapova vant sitt første game for dagen, da hun reduserte til 1-3 i andre sett. Hun var nær ved å bryte Williams' neste serve, men klarte ikke det og dermed endte andre sett 6-1. Serena avsluttet det hele med et serveess. Etterpå hoppet hun jublende rundt på gresset. Søster Venus jublet for henne på tribunen.

Williams overlegen

Sjarapova tok kjapt på seg jakken og forlot centrecourt i stor skuffelse.

Williams har nå slått Sjarapova i de åtte siste duellene mellom dem.

Serena Williams er den andre kvinnen i historien med såkalt Golden Slam: minst én seier i samtlige fire Grand Slam-turneringer pluss OL-gull i single. Hun har i alt 14 Grand Slam-triumfer.

Verdenseneren, hviterussiske Victoria Azarenka, vant bronsefinalen mot russiske Maria Kirilenko 6-3, 6-4.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport