Hovedinnhold

Djokovic raste mot blågrusen

IRRITERT: Novak Djokovic skled rundt på grusen. Foto: AP
IRRITERT: Novak Djokovic skled rundt på grusen. Foto: AP
Novak Djokovic skled omkring på banen da han jobbet seg videre i Madrid Masters i tennis tirsdag. Etterpå slaktet han blågrusen det spilles på.

Denne saken handler om:

- Det var ikke tennis. Enten må jeg få meg fotballsko med knotter eller så må jeg få råd fra Chuck Norris om hvordan man kan spille på slike baner, sa den toppseedede serberen etter å ha slått Daniel Gimeno-Traver (nummer 137 på ATP-rankingen) 6-2, 2-6, 6-3.

- Jeg finner ikke ord til å beskrive denne banen. Jeg liker ikke å syte og klage, men jeg må være ærlig. Vi må diskutere framtiden til blågrusen, sa han.

Det er turneringens søkkrike bakmann Ion Tiriac som har besluttet at Madrid Masters skal spilles på blågrus. Det er samme mann som har sikret oppmerksomhet ved å bruke modeller som balljenter. Tanken bak blågrusen er at den gjør det lettere for TV-seerne å se ballen.

- Dette underlaget er helt forskjellig fra rødgrus. Det er mye glattere. Når du sklir på rødgrus, vet du når du stopper. Her slutter du aldri å skli, sa Djokovic.

Han mener at underlaget aldri ville blitt valgt om spillerne var blitt tatt med på råd.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport