Hovedinnhold

Djokovic kjempet seg til finale

SATSET ALT: Novak Djokovic måtte gi alt for å beseire Andy Murray i semifinalen. Nå venter Rafael Nadal i Australian Open-finalen. Foto: Reuters
SATSET ALT: Novak Djokovic måtte gi alt for å beseire Andy Murray i semifinalen. Nå venter Rafael Nadal i Australian Open-finalen. Foto: Reuters
Novak Djokovic slet igjen med pusteproblemer, men han kjempet seg til finale i Australian Open i en femsettsthriller mot Andy Murray.

Denne saken handler om:

Verdenseneren hadde problemer med pusten i kvartfinalen mot David Ferrer. Fredag virket han sliten gjennom hele kampen, men han klarte likevel å hale seieren i land med 6-3, 3-6, 6-7, 6-1, 7-5 i en kamp som varte i fire timer og 50 minutter.

- Det finnes ikke ord som kan beskrive hvordan jeg føler meg nå. Andy fortjener all ære for måten han stadig kom tilbake i kampen. Han kjempet, og jeg kjempet, sa Djokovic.

Møter Nadal

Spillerne flørtet med rekorden for den lengste kamp i turneringens historie. For tre år siden brukte Rafael Nadal fem timer og 14 minutter på å beseire Fernando Verdasco.

VG Debatt:
"Djokovic er utrolig sterk mentalt. Er jo ikke slik at han kjører over de andre toppspillerne på noen som helst måte, men han drar "alltid" seieren i land, selv om motstander har både breakballer og matchballer. Imponerende!"
Diskuter her!

Nadal blir Djokovics motstander i søndagens finale, og den spanske verdenstoeren kan nyte godt av en ekstra hviledag. Han slo Roger Federer i sin semifinale allerede torsdag.

Murray virket som den beste i de tre første settene. Djokovic spilte lite offensivt og virket ofte fornøyd bare med å holde ballen i spill, i håp om at motstanderen skulle gjøre feil.

GLAD MANN: Novak Djokovic var en meget lettet mann etter seieren. Foto: AFP
GLAD MANN: Novak Djokovic var en meget lettet mann etter seieren. Foto: AFP

Etter å ha tapt det første settet, vendte Murray til 2-1-ledelse i sett, men Djokovic kviknet til i fjerde sett og brukte bare 25 minutter på å vinne det 6-1. Han tapte bare fire poeng på vei mot 4-0-ledelse i settet.

- Tøft mentalt

I siste sett fortsatte Djokovic det fine spillet og tok ledelsen 5-2, men så måtte han kjempe igjen. Murray brøt blankt da Djokovic skulle serve for kampen på 5-3, og på stillingen 5-5 hadde skotten tre bruddballer før Djokovic omsider holdt serven og tok ledelsen 6-5.

Det så ut til å knekke Murrays vilje, og serberen sikret finaleplassen da han skaffet seg to matchballer i motstanderens serve og omsatte den første.

- Det er en av de beste kampene jeg har spilt, men det var tøft mentalt. Jeg skal prøve å hente meg inn i tide til finalen, sa han.

Djokovic er tittelforsvarer i Australian Open.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport