Hovedinnhold

Damestjernene slått ut i Wimbledon

Både verdensener Caroline Wozniacki og tittelforsvarer Serena Williams tapte

RETT UT: Serena Williams lyktes ikke i det hele tatt på Wimbledon-gresset mandag. Foto: PA Photos
RETT UT: Serena Williams lyktes ikke i det hele tatt på Wimbledon-gresset mandag. Foto: PA Photos
Fjorårsvinner Serena Williams tapte i to strake sett for franske Marion Bartoli og rett etterpå slo verdensener Carolina Wozniacki følge ut av Wimbledon-turneringen.

Denne saken handler om:

Serena Williams har hatt et svært trøblete år siden hun vant Wimbledon-tittelen for fjerde gang i 2010. Etter først å ha slitt med skader måtte 29-åringen i mars fjerne flere blodpropper i lungene.

Caroline Wozniacki måtte også se drømmen om en Wimbledon-triumf fordufte. Mandag ettermiddag tapte den toppseedede danske jenta i tre sett 6-1, 6-7, 7-5 mot Dominika Cibulkova fra Slovaka.

- For å være ærlig så bryr jeg meg ikke om hva folk tenker eller sier. Jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg gjorde mitt beste, og det var ikke godt nok, sa en tydelig skuffet Wozniacki etter tapet.

Wozniacki begynte ellers i forrykende stil, men etter at hun tapte det jevne andresettet i tiebreak snudde den slovakiske spilleren kampen i sin favør.

På den tredje matchballen var bomben et faktum, og den danske tennisyndlingen på vei hjem. For Cibulkova venter nå Maria Sjarapova i neste runde.

- Dette er stort. Jeg må være realistisk og tenke på at jeg ikke har kommet lenger enn 4. runde på noen år. Så dette er et steg framover, og nå handler det om å gjøre det en skal i neste runde, sa Sjarapova.

(saken fortsetter under bildet)

NEDE FOR TELLING: Caroline Wozniacki tapte i 4. runde mandag. Foto: AP
NEDE FOR TELLING: Caroline Wozniacki tapte i 4. runde mandag. Foto: AP

Etter kun å ha spilt én turnering siden fjorårets triumf var det kanskje ikke å forvente at Serena Williams kunne hamle opp med de aller beste i år.

Yngstesøster Williams, som ble seedet som nummer sju i årets Wimbledon, slet med å sette sitt preg på oppgjøret mot Bartoli. Etter å ha satt den tidligere verdenseneren på plass møter den franske jenta nå tyske Sabine Lisicki i kvartfinale tirsdag.

- Å slå Serena er en drøm som går i oppfyllelse. Hun har vært ute i et år, men hun er fortsatt en av de store mesterne i historien i dametennis.

TRIUMFERTE: Franske Bartoli jublet for et overraskende avansement. Foto: PA Photos
TRIUMFERTE: Franske Bartoli jublet for et overraskende avansement. Foto: PA Photos

Niendeseedede Bartoli måtte kjempe for hvert eneste poeng mot den alltid innsatsfylte Serena, som reddet fire matchballer før hun måtte kapitulere.

- Det var ikke enkelt mentalt sett å holde det gående etter at hun reddet matchballene. Men jeg klarte det, så jeg er veldig fornøyd, sa Bartoli.

RESULTATER SÅ LANGT MANDAG:

Kvinner, 4. runde:
Petra Kvitova (8), Tsjekkia - Yanina Wickmayer (19), Belgia 6-0, 6-2, Maria Sjarapova (5), Russland - Peng Shuai (20), Kina 6-4, 6-2, Sabine Lisicki, Tyskland - Petra Cetkovska, Tsjekkia 7-6 (7-3), 6-1, Victoria Azarenka (4), Hviterussland - Nadia Petrova, Russland 6-2, 6-2, Tamira Paszek, Østerrike - Ksenia Pervak, Russland 6-2, 2-6, 6-3, Marion Bartoli (9), Frankrike - Serena Williams (7), USA 6-3, 7-6 (8-6), Dominika Cibulkova (24) - Caroline Wozniacki (1) 6-1, 6-7, 7-5.

Menn, 4.runde:
Andy Murray (4), Storbritannia - Richard Gasquet (17), Frankrike 7-6 (7-3), 6-3, 6-2, Bernard Tomic, Australia - Xavier Malisse, Belgia 6-1, 7-5, 6-4.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport