Hovedinnhold

Nadal unngår Federer i finaledebuten i US Open

Djokovic beseiret verdenseneren over fem sett

EPISK SEMI: Semifinalen mellom Djokovic og Federer ble en klassisker som førstnevnte vant. Foto: AP
EPISK SEMI: Semifinalen mellom Djokovic og Federer ble en klassisker som førstnevnte vant. Foto: AP
Tennissuperstjernen Rafael Nadal (24) skal for første gang i karrieren spille finale i US Open. Søndag møter han serbiske Novak Djokovic, ikke Roger Federer som alle trodde.

Denne saken handler om:

Nadals erkerival Roger Federer hadde to matchballer i sin semifinale mot Djokovic, og det så ut til å gå mot en ny finaleduell mellom tidenes tennisrivaler. Siden Wimbledon i 2003 har Federer og Nadal vunnet 24 av 29 Grand Slam-finaler.

Federer har vunnet US Open fem ganger, men da Djokovic vendte til seier 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 7-5 var det klart at turneringen får en ny vinner i år.

Djokovic var finalist i 2007, men tapte da for Federer. Serberen har bare en Grand Slam-tittel, og den hentet han i Australian Open.

- Jeg har vanskelig for å beskrive hva jeg føler akkurat nå, gispet Djokovic etter å ha avgjort en tre timer og 43 minutter lang tennisklassiker.

Enkel match

Nadal har åtte Grand Slam-triumfer på merittlisten, men inntil lørdag hadde han aldri før nådd lengre enn til semifinalen i den amerikanske gigantturneringen.

TIL FINALE: Rafael Nadal slo sin semifinalemotstander lett. Foto: PA Photos
TIL FINALE: Rafael Nadal slo sin semifinalemotstander lett. Foto: PA Photos

Semifinalen mot russeren Mikhail Jouzjnij ble heller enkelt game, set og match med seier 6-2, 6-3 og 6-4 for den regjerende OL-mesteren.

- En drøm går i oppfyllelse. Drømmen er å spille finale på verdens største tennisstadion. Jeg har kjempet hardt i mange år for å oppleve det, sa Nadal, som de siste to årene er blitt slått ut i nettopp semifinalen.

Mens Nadal fikk det lett, måtte Djokovic hente ut alt for å ta seg til finale. Han lå under 0-1 og 1-2 i sett, og i femte og avgjørende sett hadde Federer to matchballer på stillingen 5-4.

Djokovic vendte og vant kampens tre siste games.

Eksklusivt

Vinner Nadal finalen, sikrer han seg en såkalt «Career Grand Slam» med seirer i samtlige fire Grand Slam-turneringer (US Open, Wimbledon, French Open og Australian Open).

Den tittelen er oppnådd av kun tre menn og fem kvinner i single hittil. Federer, Rod Laver og Andre Agassi kan søndag få med Nadal «på laget».

Roger Federer ordnet sin «Career» med seieren i French Open i fjor.

Nadal er regjerende French Open- og Wimbledon-mester.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport