Hovedinnhold

Nadal nedkjempet Murray i thriller

SPENNENDE SEMIFINALE: Rafael Nadal trakk det lengste strået mot Andy Murray. Foto: AP
SPENNENDE SEMIFINALE: Rafael Nadal trakk det lengste strået mot Andy Murray. Foto: AP
Rafael Nadal tok seg til finale i verdenstourfinalen for første gang ved å slå britenes håp Andy Murray i semifinalen.

Denne saken handler om:

Den spanske verdenseneren måtte ha tiebreak både i første og siste sett for å slå ut hjemmefavoritten. Settsifrene ble 7-6 (7-5), 3-6, 7-6 (8-6).

Selv om Nadal etter hvert har vunnet så mange som ni Grand Slam-titler, har han fortsatt ikke gått til topps i turneringen som markerer sesongavslutningen. De åtte best rangerte spillerne deltar i verdenstourfinalen.

Les også:  Djokovic: - Nadal er best i verden 

VG Nett-leser:
Bittert for Murray, han vant flere game og hadde flere vinnere. Men som vanlig er Nadal best når det gjelder. Nadal vinner nok finalen også.
Diskutér her! 

Nadal, som vant både Roland Garros, Wimbledon og US Open i år, møter enten Roger Federer eller Novak Djokovic i finalen søndag.

Murray hadde Nadal på gyngende grunn i det siste settet. Skotten ledet 4-1 i det avgjørende tiebreaket, men maktet ikke å avgjøre kampen til sin fordel. Før det ble tiebreak hadde Nadal ledet 5-3 og misbrukt en matchball.

Les også:  Nadal: - Mer enn en drøm! 

Murray kjempet seg tilbake og brøt mallorcanerens serve, før han holdt egen serve og sørget for at de to måtte skilles i tiebreak også i det tredje settet.

Der kom Nadal under med tre poeng umiddelbart, men verdenseneren vendte det og fikk selv en ny matchball på stillingen 6-5. Murray reddet på nytt, men Nadal avgjorde en av sesongens beste kamper to baller senere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport