Hovedinnhold

Murray møter Djokovic i finalen

FINALEKLARE: Andy Murray (til venstre) og Novak Djokovic vant begge sin semifinale og møtes nå i Australian Open-finalen. Foto: Pa Photos/Afp
FINALEKLARE: Andy Murray (til venstre) og Novak Djokovic vant begge sin semifinale og møtes nå i Australian Open-finalen. Foto: Pa Photos/Afp
Den skotske tennisstjernen Andy Murray (23) er klar for finale mot Novak Djokovic i Australian Open. David Ferrer ble slått i semifinalen fredag.

Denne saken handler om:

Murray, som er seedet som nummer fem i turneringen, kjempet seg til seier 4-6, 7-6 (7-2), 6-1, 7-6 (7-2) over Ferrer.

I søndagens finale venter tredjeseedede Djokovic, som slo ut tittelforsvarer Roger Federer i den andre semifinalen torsdag.

- Erfaringsmessig er Novak (Djokovic) og jeg like. Han vant her for tre år siden, og vi er gode venner. Vi trener mye sammen, så det blir ingen overraskelser. Det kommer til å bli en brutal kamp, spår den britiske stjernen før sin tredje Grand Slam-finale.

Skotske Murray kan bli den første briten på 75 år som vinner singletittelen i en Grand Slam-turnering. I fjor tapte han finalen for Federer.

- Nå er det vel noe slikt som 150.000 år siden en brite hadde et Grand Slam-trofé i hendene, men den påminnelsen er jeg sikker på at Murray begynner å bli lei, uttalte Federer før fjorårsfinalen.

Søndag kan britene føle det som 150.001 år siden sist.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport