Hovedinnhold

Djokovic ut i sinne

FORBANNET: Serbiske Novak Djokovic røk i ettermiddag ut av Wimbledonturneringen etter å ha tapt for Tomas Berdych i semifinalen. Foto: PA Photos
FORBANNET: Serbiske Novak Djokovic røk i ettermiddag ut av Wimbledonturneringen etter å ha tapt for Tomas Berdych i semifinalen. Foto: PA Photos
WIMBLEDON/OSLO (VG Nett) Tomas Berdych-Novak Djokovic 6-3, 7-6, 6-3) Først slo han ut førsteseedete Roger Federer. Nå har tsjekkiske Tomas Berdych detonert enda en tennisbombe.

Denne saken handler om:

VG Nett i London


Leif Welhaven dekker Wimbledon for VG og VG Nett.Tips han her!

Tredjeseedete Novak Djokovic var storfavoritt i semifinalen på centre court, men serberen måtte slukøret forlate arenaen etter å ha blitt ydmyket av Berdych.

Tsjekkeren var like iskald som i kvartfinalen mot Federer, og han feide over Djokovic i tre strake sett. Han har lenge vært kjent som en sterk server, men den siste tiden har Berdych utvidet repertoaret betydelig.

Det første settet vant han 6-3, og bare i det andre settet var det ordentlig dramatikk. Settet gikk til tiebreak, der Djokovic reddet settball på settball, før Berdych til slutt vant 11-9.

- Det er helt utrolig å slå Novak i strake sett. Det har vært drømmen min å nå en Grand Slam-finale. Wimbledon er den største turneringen for meg, så det kan ikke bli bedre, sa en tydelig rørt Berdych etter seieren.

I tiebreaket var serberen uheldig med en dommeravgjørelse, og han var tydelig irritert.

I det tredje settet var nøkkeløyeblikket da Berdych brøt til 5-3, og nå er han klar for karrierens aller første Grand Slam-finale, mot Rafael Nadal eller Andy Murray.

Tidligere i sommer nådde han for øvrig semifinalen på Roland Garros, der han tapte 3-2 i sett mot svenske Robin Söderling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport