Hovedinnhold

Wiggins trakk seg fra Giroen

UTE OG SYKLER: Bradley Wiggins, her fra en tidligere etappe under Giroen, trekker seg. Foto: Fabio Ferrari, AP
UTE OG SYKLER: Bradley Wiggins, her fra en tidligere etappe under Giroen, trekker seg. Foto: Fabio Ferrari, AP
Tour de France-vinner Bradley Wiggins trakk seg fredag fra videre deltakelse i Giro d'Italia. Årsaken er sykdom.

- På grunn av en brystinfeksjon som er blitt verre, ble det besluttet at Wiggins ikke starter fredagens 13. etappe, meldte Sky-laget fredag morgen.

Wiggins tapte flere minutter på torsdagens etappe og falt fra 4.- til 13.-plass sammenlagt. Han var 5.22 minutter bak ledende Vincenzo Nibali.

Wiggins reiser nå hjem for behandling og hvile. Briten prioriterte Giro d'Italia framfor Tour de France denne sesongen og kom til Italia som stor favoritt.

Også fjorårsvinner Ryder Hesjedal fra Garmin-laget trakk seg fredag fra videre deltakelse i Giroen. Han vet ikke hva som er årsaken til hans skuffende prestasjoner.

- Dette er som et slag i hjertet. Hele sesongen min er bygget rundt dette rittet, og jeg kom hit med en god følelse, men det har ikke fungert. Vi jobber med å finne ut hva som er galt, men vi vet det ikke ennå, sa Hesjedal, som var på 38.-plass sammenlagt over en halvtime bak lederen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel