Hovedinnhold

Wiggins: - Tour de France var ikke morsomt

Rittvinneren ble stresset av gjentatte dopingspørsmål

LETTET: Bradley Wiggins er usikker på om han starter Tour-en i 2013. Her er han i Paris 23. juli i år - som rittvinner. Foto: PA
LETTET: Bradley Wiggins er usikker på om han starter Tour-en i 2013. Her er han i Paris 23. juli i år - som rittvinner. Foto: PA
(VG Nett) Gjentatte spørsmål om doping ødela gleden ved å sykle Tour de France for Bradley Wiggins (32).


Det har gått halvannen måned siden briten gikk til topps i verdens største sykkelritt - som første brite noensinne.

Det var først og fremst en lettelse, skal vi tro Wiggins.

- Jeg hadde det ikke gøy under Tour de France. Alt var så stressende. Alle snakket bare om Twitter, doping og mistanke. Jeg var lettet etter å ha vunnet tempoetappen, men foruten det så nøt jeg aldri Tour de France, sier Team Sky-kapteinen til den franske avisen La Derniere Heure.

VG Nett var til stede på samtlige av Wiggins' pressekonferanser under Tour de France i sommer. Flere ganger virket han tydelig stresset og lei over spørsmålene som kom.

Starter ikke i 2013?

Ved et par anledninger hisset han seg også kraftig opp. Men journalistene i salen forsvarte spørsmålene med alle løgnene de var servert opp gjennom historien, følte Wiggins seg mistenkeliggjort.

De ferske uttalelsene hans kom etter et gateritt i Belgia denne uken. Wiggins avslørte samtidig at han satte mer pris opplevelsen det var å vinne OL i London.

- OL handlet mer om det sportslige. Det var ikke snakk om doping eller annet tullprat. Dersom man vant, så var alle glade på dine vegne, sier han.

Wiggins mener slett ikke det er noen selvfølge at han starter neste års Tour de France, som åpner på Korsika.

- Jeg starter kun dersom jeg tror at jeg kan vinne. Jeg vil ikke stille halvforberedt til start, slik Cadel Evans gjorde i år, sier han til belgiske Sporza.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel