Hovedinnhold

Tour-sjef: - En mulighet for en av klodens vakreste plasser

Her er ruten til Arctic Race of Norway

LØYPA PRESENTERT I DAG: Tour-sjef Jean-Etienne Amaury (innfelt) var i Oslo for å kaste glans over løypepresentasjonen til Arctic Race of Norway mandag. Foto: Scanpix
LØYPA PRESENTERT I DAG: Tour-sjef Jean-Etienne Amaury (innfelt) var i Oslo for å kaste glans over løypepresentasjonen til Arctic Race of Norway mandag. Foto: Scanpix
HOTELL BRISTOL (VG Nett) Sjefen for den mektige Tour de France-organisasjonen bruker store ord når han skal beskrive potensialet til sykkelløpet Arctic Race of Norway.


Rittet arrangeres for første gang i august. Det skjer i regi av Tour-arrangøren ASO, og derfor tok toppsjefen Jean-Etienne Amaury selv turen til Norge for å presentere de fire etappene mandag.

- Rittet er en mulighet for en av klodens vakreste plasser til å bli eksponert på TV, skrøt Amaury.

Og det var gjennomgangsmelodien på pressekonferansen i sentrum av Oslo: Natur, natur - og mer natur.

Til og med nordlyset ble brukt som lokkemiddel, selv om rittet finner sted under midnattssolen i august.

Ukjente lag

De ulike lagene som skal sykle det spektakulære rittet ble ikke avslørt mandag.

Både Thor Hushovd og Alexander Kristoff har tidligere antydet at de ønsker å sykle rittet, som starter 8. august. Men de 20 lagene offentliggjøres først midt i juli, under Tour de France.

- Vi er i dialog med flere. Thor har vært med på noen konferanser og fortalt om konseptet. Jeg tror nok han har et stort ønske om å komme. Men han er en del av et team, og må jobbe med dem, sier rittsjef Knut-Eirik Dybdal.

Jean-Etienne Amaury håper rundt fem World Tour-lag tar turen til Nord-Norge. Den første etappen finner sted i området rundt Bodø. Deretter flytter rittet seg videre til Lofoten og Vesterålen.

Rytterne fraktes i Widerøe-fly, mens 320 følgebiler blir plassert på fergen fra Bodø til Svolvær.

- Den vakre naturen var en nøkkelfaktor for at vi ønsket å arrangere et ritt her, sier sønnen til grunnleggeren av ASO.

- Hvor lang tid det normalt for et slikt ritt til «å sette seg»?

- Nasjonalt håper vi at det vil bli et viktig ritt i løpet av et par år. Internasjonalt kan det ta litt lenger tid. Men vi mener at Norge, og dette området, har ingrediensene som skal til på sikt.

- Hvordan jobber dere med å hente gode lag til rittet?

- Vi har relasjoner som vi pleier ukentlig gjennom året. Jeg tror vi kan overtale noen av dem. Vi kan ikke avsløre navn nå, men vi håper at vi får med noen topplag.

- Hva har den største utfordringen vært?

- Det å få med media på laget, for det er viktig å få det ut til publikum, erkjenner Amaury overfor VG.

Plass til flere ritt

Dette er det tredje rittet på dette nivået i Norge. Tour of Norway (i mai) og Tour des Fjords (august) jobber også med å hente gode ryttere og skaffe livsviktig oppmerksomhet.

Knut-Eirik Dybdal tror ikke rittene spiser hverandre opp:

- Jeg tror det er rom for tre slike ritt. Vi har en god mulighet til å hjelpe hverandre og bestemme hvilke segment vi skal ligge på. Vi må samarbeide.

Etappene i Arctic Race of Norway 2013:

* Torsdag 8. august, 1. etappe: Bodø - Bodø, 192.5 km
* Fredag 9. august, 2. etappe: Svolvær - Svolvær, 156 km
* Lørdag 10. august, 3. etappe: Svolvær - Stokmarknes, 201.5 km
* Søndag 11. august, 4. etappe: Sortland - Harstad, 155 km

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel