Hovedinnhold

Tour-lederen avviser doping-kobling

Nibali til VG: - Det eksisterer ikke et bilde av meg og Ferrari sammen

<p>SUVEREN: Vincenzo Nibali leder Touren med over fire og et halvt minutt på Alejandro Valverde - med en uke igjen å sykle.<br/></p>

SUVEREN: Vincenzo Nibali leder Touren med over fire og et halvt minutt på Alejandro Valverde - med en uke igjen å sykle.

Foto: Eric Feferberg, Afp
RISOUL (VG) Tour de France-leder Vincenzo Nibali (29) avviser at han noensinne har møtt Lance Armstrongs berømte dopinglege.

Denne saken handler om:

Det var i 2009 at sjefen for det italienske sykkellaget «Amore e Vita», Ivano Fanini, påsto det motsatte i avisen La Reppublica:

Fanini hevdet at det fantes bevis for at Nibali og landsmann Franco Pellizotti hadde trent i Livigno, samtidig som legen Michele Ferrari kjørte på scooter ved siden av dem – med en stoppeklokke i hånda.

Mens Pellizotti har sonet en dopingstraff på to år, er Ferrari i dag livstidsutestengt. Han var gjennom mange år Lance Armstrongs trofaste dopinglege.

Avviser

Etter en ny imponerende forestilling i Tour de France lørdag måtte Nibali nok en gang møte på pressekonferanse i Frankrike:

- Har du noen gang møtt Ferrari, og dersom svaret er nei: Hvorfor tror du disse beskyldningen kom fra Fanini?

- Jeg har aldri møtt Michele Ferrari i hele mitt liv. Jeg har bare hørt folk prate om ham. Det finnes ikke et bilde av oss sammen, slik Fanini hevdet i 2009. Jeg sa den gangen at jeg vurderte søksmål mot ham, og han trakk derfor påstanden sin tilbake, sier Nibali til VG - med en svært alvorlig mine.

Året før hadde Fanini anklaget Leonardo Bertagnolli for å ha vært i kontakt med Ferrari.

Den italienske rytteren gikk voldsomt ut og nektet hardnakket for dette like etterpå. Men i forbindelse med etterforskningen rundt Lance Armstrong, innrømmet han omsider at Fanini hadde hatt rett: Bertagnolli hadde fått dopinghjelp av Ferrari.

<p>LIVSTIDSUTESTENGT: Michele Ferrari.<br/></p><p/>

LIVSTIDSUTESTENGT: Michele Ferrari.

Foto: Nico Casamassima, Afp

Som VG skriver i papirutgaven lørdag, har Nibali sluppet mange dopingspørsmål til nå.

I Tour de France er det uvanlig:

Da Chris Froome, som syklet for et lag med bedre rykte enn Astana, ledet rittet i fjor, ble han pepret med spørsmål om doping hver dag.

Tok mer tid

Nibali derimot, hadde bare fått ett før lørdagens pressekonferanse. Spørsmålet var hvordan han kan forsvare det å signere for et Astana-lag der dopingtatte Alexandre Vinokourov er sjef, og omstridte Guiseppe Martinelli trener.

– Det ble gjort mange feil i fortiden, av mange ryttere. Det er godt å vende blikket fremover til en ny generasjon. Det er mange unge syklister nå, som ønsker å endre sporten. Med det biologiske passet, og utenfor konkurranse-tester, kan man ikke si at sykkelsporten ikke er endret, sa Nibali

Lørdag måtte han se at Tinkoff-Saxo-rytter Rafael Majka vant etappen opp til Risoul. Men Nibali var fornøyd likevel: Han tok i dag enda mer tid på sine rivaler i sammendraget.

Nå skiller det hele 4,37 minutter ned til Alejandro Valverde på andreplass i Tour de France. I morgen venter en flat etappe, før det er hviledag mandag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel