Hovedinnhold

BBC-journalist: Cavendish vurderer å saksøke Kristoff

**Cavendish sint etter Kristoff-uttalelser om velten i første etappe
**Journalisten bak intervjuet: - Dette er en språklig misforståelse
**Kristoffs trener til VG: - Han bør rette skytset mot seg selv

<p>SINT PÅ KRISTOFF: Mark Cavendish fikk seg en voldsom smell rett før målgang og måtte til sykehuset etter et ublidt møte med asfalten etter første etappe i Touren.<br/></p>

SINT PÅ KRISTOFF: Mark Cavendish fikk seg en voldsom smell rett før målgang og måtte til sykehuset etter et ublidt møte med asfalten etter første etappe i Touren.

Foto: Lionel Bonaventure, AFP
LONDON/OSLO (VG) Toppspurteren Mark Cavendish (29) vurderer å saksøke Alexander Kristoff (27) etter nordmannens uttalelser om velten som endte med at briten måtte bryte Tour de France.

Denne saken handler om:

Det er BBC-journalist og Tour de France-korrespondent Matt Slater som melder dette på Twitter mandag kveld.

Cavendish gikk i bakken lørdag, etter å ha forsøkte å dytte og stange seg forbi Simon Gerrans et par hundre meter før målstreken.

<p>CAVENDISH IRRITERT: Alexander Kristoff etter den andre etappen i Tour de France med målgang i Sheffield.<br/></p>

CAVENDISH IRRITERT: Alexander Kristoff etter den andre etappen i Tour de France med målgang i Sheffield.

Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

- Skal noen saksøkes så er det meg. Ikke Alex. Og det søksmålet tar jeg, sier Kristoffs trener Stein Ørn da VG tok kontakt i 22-tiden norsk tid.

Det er Kristoffs uttalelser til cyclingnews.com Cavendish reagerer spesielt sterkt på, der Kristoff trekker linjer mellom Cavendish og fotballstjernen Luis Suárez.

– Suárez ble utestengt for å bite på fotballbanen, og for meg så det ut som Cavendish krasjet med vilje.

Også overfor norske journalister i England sa Kristoff at Cavendish burde vært straffet, dersom han ikke hadde hoppet av Tour-sirkuset med skade.

- Etter det han (Cavendish) gjorde i går, er det bra at han er ute. For uansett burde han blitt disket, sa Kristoff til VG lørdag.

- Språklig misforståelse

Ifølge Stephen Farrand, journalisten bak Cyclingnews' intervju med Kristoff, er saken sterkt overdrevet. Han mener Kristoff bare har vært uheldig i måten han ordla seg på.

- Det her er en språklig misforståelse. Det Cavendish tror er at Kristoff sier at Cavendish krasjet med vilje. Men jeg vet jo at engelsken til Kristoff ikke er helt perfekt. Det han mente å si var at Cavendish forsøkte å bevege seg slik han gjorde, ikke krasje, sier Farrand til TV 2.

- Kristoff mente jo ikke å si ordrett det han sa - han prøvde bare å si at bevegelsen Cavendish gjorde var med vilje, fortsetter journalisten.

Hans intervju ble blant annet gjengitt av BBC, som kun tok med de kritiske uttalelsene til Kristoff. Farrand tror derfor Cavendish vil roe seg så fort han får vite hva den norske syklisten egentlig mente å formidle.

- Han (Kristoff) sa også positive ting om Cavendish i det intervjuet, men de sitatene er ikke med i BBC sin sak. Kristoff mente ikke å si noe som helst vondt, så dette tror jeg vil løse seg av seg selv så fort det blir klarhet mellom Cavendish og Kristoff om hva som egentlig ble ment, sier Farrand til TV 2.

Kristoffs uttalelser

Kristoffs trener Stein Ørn var i kontakt med Kristoff i 22.30-tiden på forespørsel fra VG. Den 27-årige Katjusja-rytteren ga da uttrykk for at han ønsker å fokusere på Tour de France, og at han ikke vil kommentere saken ytterligere.

Kristoff er på vei fra England til Frankrike, der Tour-sirkuset fortsetter i morgen.

- Alex har personlig ikke noe mer han vil ha sagt. Han håper at Cavendish blir frisk og raskt så fort som mulig, sier Ørn.

Tour de France-korrespondenten Slater skriver også på Twitter at Cavendish' agent, Simon Bayliff, skal ha sagt til ham at Cavendish er sint og sjokkert over Kristoffs uttalelser, spesielt at han hevder at det krasjen var med vilje.

Også trener Ørn gikk hardt ut mot spurtstjernen etter episoden på den første etappen av årets ritt.

Han omtaler det siste utspillet til «Cav» som usympatisk.

- Essensen her er at ingen reagerer overfor Cavendish. Se bare på alle veltene han har vært i: Han blir bare verre og verre uten at noen tar ham. Noen må snart få fingeren ut. Dette er en parallell til dopingproblematikken i sykkelsporten tidligere: Er man høy nok og stor nok, så er det greit, sier Ørn.

- Typisk Alex

Han hadde ikke fått med seg at også Alexander Kristoff har sagt at Cavendish burde vært disket fra Tour de France, dersom briten ikke hadde kastet inn håndkleet selv, på grunn av en skade.

Men etter å ha hørt hva Kristoff sa, sier Ørn:

- Det er typisk Alex, han sier hva han mener, og det må være greit. Cavendish er frustrert nå, men bør i stedet rette skytset mot seg selv. Dette er selvforskyldt, og han bør tenke på hvorfor han er der han er akkurat nå, sier treneren engasjert.

- Dette dreier seg om elementær adferd. Om Cavendish sier at det som skjedde ikke var viljestyrt, så lyver han. Han kan ikke nekte for det.. Det er synd for ham at han har skadet seg, det er det ingen som ønsker seg. Men han faller for eget grep, legger han til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel