Hovedinnhold

Anerkjent sykkeljournalist mener Team Sky har sviktet Boasson Hagen:

- Han har ikke klart å innfri

KJENNER PRESSET: Edvald Boasson Hagen møtte på pressekonferanse med Team Sky på Korsika torsdag. Der måtte han blant annet svare på spørsmål om laget hans har sviktet ham. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG
KJENNER PRESSET: Edvald Boasson Hagen møtte på pressekonferanse med Team Sky på Korsika torsdag. Der måtte han blant annet svare på spørsmål om laget hans har sviktet ham. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG
PORTO-VECCHIO (VG) Den tidligere syklisten og journalisten Paul Kimmage synes Edvald Boasson Hagen (26) har utviklet seg svakere enn man kunne forvente.

Denne saken handler om:

Syklisten fra Rudsbygd utenfor Lillehammer kom inn i proffsirkuset som et talent helt utenom det vanlige.

Superlativene ville ingen ende ta. Han ble flittig sammenlignet med historiske sykkellegender. I 2009, 22 år gammel, var han på 3.plass på det internasjonale sykkelforbundets internasjonale rangeringsliste.

På en pressekonferanse før lørdagens Tour de France-start på Korsika i dag spurte eks-syklisten og journalisten Paul Kimmage, som er mest kjent for sin utrettelige kamp mot doping i sykkelsporten og flere kraftige konfrontasjoner med Lance Armstrong opp igjennom årene, om hva som har skjedd med Edvald Boasson Hagens utvikling siden 2009. Nordmannen ble en del av Team Sky i 2010.

- Hva har skjedd med Edvald? Han har jo ikke utviklet seg. Det virker rart for meg, sier Kimmage.

Lagleder Dave Brailsford sa at han ikke skjønte spørsmålet og ba Kimmage forklare, noe han gjorde og Brailsford avviste det med å si at «det er din mening, jeg er ikke enig».

Artikkelen fortsetter under bildet.

MÅTTE GI SVAR: Paul Kimmage måtte snakke med kolleger i pressen etter Team Skys pressekonferanse for å forklare sin mening. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG
MÅTTE GI SVAR: Paul Kimmage måtte snakke med kolleger i pressen etter Team Skys pressekonferanse for å forklare sin mening. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG


- Jeg er en bedre rytter enn jeg var i HTC (laget han syklet på i 2009), men jeg er ingen sammenlagtrytter. Jeg starter ikke Tour de France for å vinne det. Jeg er her for å hjelpe Chris (Froome), var Boasson Hagens svar på spørsmålet.

- Han skulle bli den neste store mesteren i sporten, sier Paul Kimmage etter pressekonferansen var over.

- Med det talentet han har så har han ikke klart å innfri, slår Kimmage fast og påpeker at Boasson Hagen nå burde kommet til Korsika som leder av et lag med sammenlagtambisjoner.

Han påpeker at andre ryttere, med mye dårligere utgangspunkt enn Boasson Hagen, har klart å utvikle seg til å bli gode sammenlagtryttere.

- Jeg hadde ikke ventet det, sier Edvald Boasson Hagen om spørsmålene rundt hans person.

- Jeg synes jeg har blitt sterkere, men de får si hva de vil.
Boasson Hagen har vært et hett navn i sykkelsporten siden han ble proff i 2008. Nå er han 26 år gammel og ikke lenger bare ung og lovende.

- Jeg føler mer på presset nå, innrømmer nordmannen og forklarer.

- Jeg får ikke gjort noe annet enn å trene og gjøre så godt jeg kan. Man lærer seg å takle det (presset) og gjøre så godt man kan.

Nordmannen påpeker at han vant mer før, men at han nå sykler mye større ritt, med hardere konkurranse, samt at han fungerer som hjelperytter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel