Hovedinnhold

Tour-sabotørene slipper trolig unna

**Kastet tegnestifter inn i Tour-løypa i går ettermiddag

PUNKTERT: Cadel Evans var blant rytterne som ble hardest rammet av tegnestiftsabotasjen på gårsdagens etappe av Tour de France. Han punkterte tre ganger. Foto: AP/ Fred Mons
PUNKTERT: Cadel Evans var blant rytterne som ble hardest rammet av tegnestiftsabotasjen på gårsdagens etappe av Tour de France. Han punkterte tre ganger. Foto: AP/ Fred Mons
SAMATAN (VG Nett) Rittsjefen i Tour de France tror det blir vanskelig å finne de skyldige i gårsdagens sabotasje mot rittet.

Denne saken handler om:

Det var opp den siste stigningen at én eller flere personer kastet en rekke tegnestifter inn i veibanen foran rytterne. Resultatet var en lang rekke punkteringer, og fullt kaos.

VG LIVE: Følg dagens etappe her

Cadel Evans punkterte hele tre ganger.

- Sånn er livet. Forhåpentligvis slår karmaen tilbake mot de som gjorde dette, sier australieren.

Tour de France-arrangøren ba i går politiet om assistanse for å finne synderne. Men troen på at noen kommer til å straffes synes liten.

Neppe straff

Ifølge rittdirektør Jean-Francois Pescheux er det uhyre vanskelig å finne frem til de skyldige, siden det befant seg titusenvis av mennesker opp stigningen Mur de Peguere.

- Jeg tror ikke det er stort man kan gjøre, og det blir umulig å finne de som gjorde dette, istemmer Radioshack-rytter Fränk Schleck.

Tour de France-løypen er rundt 3500 kilometer lang. Flere tusen

FULLT AV STIFTER: Jacques Michaud i BMC med dekket til Cadel Evans etter Tour de France-etappen søndag 15. juli. Foto: ANDERS K. CHRISTIANSEN
FULLT AV STIFTER: Jacques Michaud i BMC med dekket til Cadel Evans etter Tour de France-etappen søndag 15. juli. Foto: ANDERS K. CHRISTIANSEN

politifolk jobber daglig med arrangementet. Likevel er det bortimot umulig å ha full kontroll.

I Tour-sammenheng må man trolig tilbake til 1904 for å finne en tegnestiftepisode som har fått like mye oppmerksomhet. Den gangen ble det kastet tegnestifter foran rytterne på tre etapper, og hele rittet sto i fare for å bli avlyst

- Dette har skjedd meg to ganger tidligere i Spania, det kostet meg seieren i Vueltaen, sier Cadel Evans.

Sykler sjelden i Spania

Han sier de to episodene har fått konsekvenser:

- Det er derfor jeg ikke sykler så ofte i Spania. Beklager overfor vennene mine i Spania, men det finnes folk som rett og slett går for langt.

VG Nett ble i går vist det ene hjulet Evans byttet. To tegnestifter boret inn i dekket vitnet om det som hadde skjedd.

Dagens etappe går fra Samatan til Pau, og er på 158,5 kilometer. Rytterne skal over to fjerdekategorifjell, og én tredjekategori.

Det kan med andre ord være duket for en ny spurtduell mellom lynraske André Greipel, Peter Sagan og Mark Cavendish i ettermiddag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel