Hovedinnhold

Mot fiaskosesong for Hushovds stjernelag

Ekspert til VG Nett: - Cadel Evans er sjanseløs

SLUTTKJØRT: Cadel Evans ble parkert mot slutten av gårsdagens brutale Tour de France-etappe. Nå virker fjorårsvinneren sjanseløs på å forsvare sammenlagtseieren. Foto: Reuters
SLUTTKJØRT: Cadel Evans ble parkert mot slutten av gårsdagens brutale Tour de France-etappe. Nå virker fjorårsvinneren sjanseløs på å forsvare sammenlagtseieren. Foto: Reuters
LA TOUSSUIRE (VG) Thor Hushovds arbeidsgiver pøser ut penger på stjernene sine, uten at det resulterer i seirer. Nå kan de trolig glemme en ny Tour de France-triumf også.

Denne saken handler om:

For da Cadel Evans ble parkert på slutten av gårsdagens etappe, så fremsto ikke BMC-kapteinen som noen reell utfordrer til Tour-leder Bradley Wiggins.

VG Live: Følg dagens etappe fra kl. 11.00

Etter målgang banet han seg vei forbi et enormt pressekorps som håpet på en kjapp kommentar. En taus Evans gikk imidlertid rett til lagets hotell i alpebyen La Toussuire. Så lukket han døren bak seg.

- Nå er slaget tapt for Evans sin del. Han er sjanseløs på å hente inn dette, sier den australske sykkeljournalisten Anthony Tann til VG Nett.

Mangemilliardær betaler

VG Nett møtte mannen som finansierer BMC-laget i Frankrike i går. Andy Rihs har angivelig tjent flere titalls milliarder kroner på salg av høreapparater. I går smilte og lo han etter målgang.

LAGKAMERAT: Thor Hushovd er som kjent ikke med i Tour de France. Han lader opp til OL i Tour de Pologne. Foto: Scanpix
LAGKAMERAT: Thor Hushovd er som kjent ikke med i Tour de France. Han lader opp til OL i Tour de Pologne. Foto: Scanpix

Han vil ikke innrømme at slaget er tapt riktig ennå, men erkjenner at utgangspunktet kunne vært langt bedre.

Rihs bruker årlig 160 millioner kroner av egen lomme på BMC-laget som Thor Hushovd er en del av. Nordmannen har hatt en katastrofal sesong til nå. Det samme har rekkekamerat og høyt lønnede Philippe Gilbert.

BMC-laget står bokført med bare ni seirer i årets sesong, flere av dem i mindre ritt. Team Sky har til sammenlikning 35 seirer, mens Liquigas har 32.

Og nettopp derfor hviler så mye på Cadel Evans i øyeblikket. Suksess i Tour de France kan forandre alt.

- Jaja. Tour de France er 70 prosent av sesongen vår, gapskratter Andy Rihs bekreftende overfor VG Nett.

Kritisk til laget

Australske Anthony Tann, som følger både Cadel Evans og sykkelsirkuset svært tett, stusser over hvordan BMC har satt sammen Tour-laget sitt. Mens Bradley Wiggins til enhver tid har hjelpere rundt seg i fjellene, er Cadel Evans langt mer ensom.

- Det er uvanlig for en mangemilliardær som Andy Rihs, som har enormt med penger han vil svi av, å ikke hente flere klatrere. Cadel kom seg gjennom den første uken uskadet, men medaljens bakside er at han ikke er godt nok beskyttet i fjellene, sier Tann.

Det skiller 3 minutter og 19 sekunder mellom Evans og Wiggans. Og fortsatt gjenstår det en lang tempoetappe. Der har Sky-kapteinen vært overlegen hele sesongen.

- Den avsluttende tempoetappen passer Wiggins enda bedre enn den første, sier Tann.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel