Hovedinnhold

«Hvorfor dere skal stole på ham? Godt spørsmål.»

* Tour-rytter Jens Voigt støtter vennen Fränk Schleck
* Reagerte på spørsmål fra VG Nett om omstridt dopinglege

ØNSKER AT SANNHETEN SKAL FREM: Jens Voigt (t.v.), her i målområdet i Frankrike i dag, kan ikke forstå hvorfor kameraten skulle finne på å dope seg når han ligger på en 12. plass i Tour de France. Foto: Anders K. Christiansen (VG) og AP
ØNSKER AT SANNHETEN SKAL FREM: Jens Voigt (t.v.), her i målområdet i Frankrike i dag, kan ikke forstå hvorfor kameraten skulle finne på å dope seg når han ligger på en 12. plass i Tour de France. Foto: Anders K. Christiansen (VG) og AP
BAGNERES-DE-LUCHON (VG Nett) Veteran Jens Voigt (40) gir Fränk Schleck (32) sin fulle støtte etter gårsdagens dopingskandale i Tour de France.

Denne saken handler om:


Schleck avsluttet Tour de France med politiavhør i går, før han pakket kofferten og reiste hjem til Luxembourg.

Tilbake satt lamslåtte lagkamerater i Radioshack.

Schleck hevder at han ikke aner hvordan han har fått i seg et vanndrivende stoff som står på dopinglisten. Derfor mener han å ha blitt forgiftet.

- For å være ærlig: Jeg tviler ikke ett sekund på Fränk. Han er kameraten min, så jeg er kanskje ikke så objektiv som jeg burde være, men jeg tror på ham, sier Jens Voigt.

Etter en lang dag i brudd sitter han på en fortauskant i byen Bagneres-de-Luchon når han prater med VG Nett. De fleste spørsmålene handler om doping og en av Voigts beste venner.

Les også:  Voeckler herjet

Forstår ikke poenget

Situasjonen oppleves åpenbart som tøff, selv om 40-åringen svarer etter beste evne. Flere av lagkameratene i Radioshack valgte å bli værende i lagbussen etter onsdagens etappe.

- Hvorfor skal vi stole på at Schleck er ren, og ikke bare enda en doper?

- Hvorfor dere skal tro det? Det er et godt spørsmål. Han er vennen min. Jeg kan ikke forestille meg at han ville gjøre noe så dumt. Logisk sett: Hva hadde vært poenget? Han ligger på 12. plass i sammendraget, og det var snakk om en flat etappe. Det rimer bare ikke, sier Voigt.

Han hadde i sin tid Thor Hushovd som forlover i sitt eget bryllup. Men nå er det en annen venn som får tyskerens omtanke.

Schleck og Voigt har syklet på samme lag helt siden 2004. De kjenner hverandre - tilsynelatende - inn og ut.

- Jeg håper sannheten kommer frem i denne saken, uansett hva den er, sier Voigt lettere oppgitt.

VGTV:  Se Frodes tøffe kamp i Pyreneene

Reagerte på spørsmål

Da VG Nett pratet med Kurt Asle Arvesen, en god venn av Schleck, tidligere i dag, erkjente nordmannen at han stusset over en konkret episode for fire år siden:

Schleck innrømmet da å ha betalt 80.000 kroner til dopinglegen Eufemiano Fuentes i Spania. Syklisten hevdet dette var for treningstips, men hadde ikke konferert med sitt danske sykkellag. 32-åringen ble den gangen trodd i hjemlandet Luxembourg, og gikk derfor fri.

Da VG Nett tok opp episoden med Jens Voigt i kveld, reagerte først tyskeren.

- Forstår du at folk begynner å snakke om Fuentes-episoden igjen i dag?

- Hva konkret er det folk snakker om?

- At saken blir et tema, forstår du det?

- La meg spørre deg i stedet: Hvorfor etterforsket ikke dere journalister de andre 150 navnene på listen over kunder av Fuentes? Det var 200 navn, men bare 50 av dem var syklister.

- Er det relevant? Er ikke det en annen side av saken?

- Jo, det er det. Men når du spør om Fuentes, så kan jeg spørre deg om du har gjort hjemmeleksa di. Finn ut hvilke andre idrettsutøvere som er på lista. Men jo da, jeg er ikke dum. Jeg forstår hva du peker på. At dette skjer er normalt saker som den vi har å gjøre med nå, sier Voigt til VG Nett.

Han har planer om å ringe sin gode, dopingtatte, venn.

- Jeg skal gi ham noen dager fri først, det er nok mange som vil prate med ham akkurat nå. Men jo. Jeg kommer til å ringe ham om tre-fire dager.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel