Hovedinnhold

Boasson Hagen til VG Nett: - Dette er helt rått

* Mark Cavendish-show på sjarmøretappen
* Bradley Wiggins sikret sammenlagtseieren i går

TRE ETAPPESEIRER: Mark Cavendish har vunnet totalt 23 etappeseirer i Tour-en. Her er han på podiet i Paris i dag. Foto: AP
TRE ETAPPESEIRER: Mark Cavendish har vunnet totalt 23 etappeseirer i Tour-en. Her er han på podiet i Paris i dag. Foto: AP
PARIS (VG Nett) Mark Cavendish ble trukket frem av Edvald Boasson Hagen, før briten serverte en mildt sagt imponerende spurt på Champs-Elysees.

Denne saken handler om:

I går sikret Sky-kaptein Bradley Wiggins sammenlagtseieren i Tour de France. Dagens sjarmøretappe inn til Paris, tok altså lagkamerat Mark Cavendish seg av.

Etter å ha spurtet alene de siste 400 meterne før mål, kunne Cavendish notere seg den tredje etappeseieren i årets Tour de France.

- Jeg dro kanskje rundt to hundre meter. Så det var ikke så lenge, men jeg så ned (på sykkelcomputeren) og holdt 60 kilometer i timen i svingen. Så det gikk ganske fort, sier Boasson Hagen til VG Nett.

Råsterk

Planen var å dra Cavendish enda lenger. Briten trodde imidlertid trolig at Boasson Hagen var på vei ut i gjerdet og tråkket til.

- Men han kom tidlig, men visste at han var sterk, så han hadde ingen problemer med å fikse det, sier 25-åringen fra Rudsbygd.

Det vanket både kyss, klapp og klem på Champs-Elysees i ettermiddag, med mektige Triumfbuen i bakgrunnen. Lettelsen var stor, gleden var enda større.

I PARIS: Her er Edvald Boasson Hagen på Champs-Elysees i dag. Foto: Anders K. Christiansen (VG)
I PARIS: Her er Edvald Boasson Hagen på Champs-Elysees i dag. Foto: Anders K. Christiansen (VG)

Edvald Boasson Hagen gliste bredt idet han trillet nedover paradegaten flankert av VG Nett. Flere ganger ble han stoppet av lagkamerater som takket for innsatsen.

- Dette er helt rått. Det er litt av et folkehav her, sier Boasson Hagen.

Stemningen i det britiske sykkellaget er til å forstå: Team Sky har vært enormt imponerende i årets Tour de France - både i fjellene, på tempoetappene og når Cavendish har fått spurte.

Lykkelig Cav

Dagens langspurt var av det imponerende slaget, etter at føringen til Boasson Hagen ble litt kortere enn først planlagt.

Både Bradley Wiggins og Michael Rodgers jublet stort for lagkameraten da de krysset mållinjen ikke langt bak vinneren. Edvald Boasson Hagen kom i mål som nummer ni.

- Jeg er bare så utrolig lykkelig over å vinne den siste etappen her i dag. Vi hadde hele laget foran og det var et fantastisk syn, sier Cavendish selv.

Og:

- Dette var strålende for britisk sykkelsport: Nummer én og to i sammendraget kontrollerte feltet, og den gule trøya kjørte opptrekk på den siste kilometeren. Og jeg som vinner her for fjerde gang. Jeg er utrolig stolt over tre utrolige uker som ble avsluttet her i dag.

VG LIVE: Les fyldig referat fra dagens etappe 

OL neste

Peter Sagan ble nummer to på søndagens avsluttende etappe i Tour-en, mens Matt Goss endte som nummer tre.

Australieren har ikke vunnet en etappe i årets ritt. Det er utvilsomt en skuffelse for GreenEdge-profilen. Sagan har derimot vært et fenomen i sin første Tour noensinne. Slovaken kapret til slutt den grønne poengtrøya.

Den store feiringen uteblir for mange av årets Tour-ryttere. London-OL er rett rundt hjørnet.

- Det blir en rolig feiring, nå venter OL. Vi tar det igjen en annen gang, sier Boasson Hagen til VG Nett.

TOUR-PALLEN: Bradley Wiggins vant Tour de France foran Chris Froome (t.v.) og Vincenzo Nibali. Foto: AFP
TOUR-PALLEN: Bradley Wiggins vant Tour de France foran Chris Froome (t.v.) og Vincenzo Nibali. Foto: AFP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel