Hovedinnhold

Hushovd hylles av «alle» i sykkelverdenen

Nordmannen nærmer seg Riis' nordiske trøyerekord

HYLLES: Thor Hushovd hylles av store deler av sykkelverden etter at han lørdag forsvarte den gule ledertrøyen i Tour de France. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
HYLLES: Thor Hushovd hylles av store deler av sykkelverden etter at han lørdag forsvarte den gule ledertrøyen i Tour de France. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SUPER-BESSE (VG Nett) Thor Hushovds innsats i Tour de France vekker oppsikt i hele sykkelverden lørdag kveld.

Denne saken handler om:

Han skulle være sjanseløs - og hadde ikke engang tro på seg selv. Men Thor Hushovd bet seg fast og klatret inn til samme tid som Cadel Evans opp Super-Besse.

Les også: Evans: - Jeg er Hushovd-fan
Les også: Hushovd: - I mitt livs form

Dermed sykler han gul trøye for tiende gang i karrieren i morgen. Dersom han beholder trøya helt til torsdag, har han syklet 13 dager i Tourens ledertrøye. Det er bare én dag færre enn hva Bjarne Riis maktet som aktiv.

OVERRASKET: Bjarne Riis mener Thor Hushovd er årets store overraskelse i Tour de France. Foto: Afp
OVERRASKET: Bjarne Riis mener Thor Hushovd er årets store overraskelse i Tour de France. Foto: Afp

- Inntil videre er Hushovd Tourens store overraskelse. Gratulerer til ham! Kanskje beholder han trøya helt til Pyreneene, sa Riis til den danske TV-kanalen TV 2 på toppen av Super-Besse.

Leopard-Trek-sjef Brian Nygaard var ikke mindre imponert.

- Hatten av for det Thor gjorde i den gule trøya i dag. Det er superimponerende. Han har VM-trøya under den gule trøya, sier laglederen til Andy Schleck.

Imponerer mange

Men de to danskene er langt ifra den eneste som har merket seg Hushovds klatreegenskaper:

Det anerkjente nettsteder Cyclingnews skriver følgende i sin LIVE-dekning: «Nok en gang fantastisk kjørt av Hushovd, som beholder ledelsen. På dette nivået kan han holde på ledelsen til Luz Ardiden på tordag».

ESPN-reporter Bonnie D. Ford twitrer følgende kompliment: «Like imponerende: Hushovd beholdt den gule trøya. Han er glad som en stor blomst. Han sa på forhånd at avslutningen var for hard».

Den svenske Eurosport-kommentatoren Roberto Vacchi melder at «Thor Hushovd er slik en superstjerne. For en prestasjon å beholde trøya i dag. Super-Thor i Super-Besse!».

VG LIVE: Referat fra etappen

Tidligere Lance-sjef: - Råsterk

Og lista fortsetter. Det britiske magasinet Cycle Sport skriver at «Hushovd overgår seg selv i denne Touren. Veldig, veldig imponerende».

Tidligere sportsdirektør i Team Sky, Scott Sunderland: «For en kjøring av Hushovd, som beholdt den gule trøya. Super-Thor på Super-Besse Sancy».

Også Hushovds lagkamerater bøyde seg i støvet. Noen kalte nordmannen for en maskin. Christian Vande Velde slet tilsynelatende med å finne de riktige ordene:

«Ord kan ikke uttrykke hvor imponert jeg er av Thor i dag. Sinnssyk kjøring nok en gang i dag».

I sin blogg gir også Radioshack-sjef Johan Bruyneel uttrykk for at han har merket seg Hushovds innsats.

«... kanskje mer imponerende: At Thor Hushovd holdt seg med sammenlagtrytterne, og beholdt den gule trøya enda en dag. Han ser sterk ut for tiden. I morgen blir en ny dag med noen mindre stigninger, og kanskje får vi se at trøya bytter lag. Min magefølelse sier normalt «ja», siden noen vil angripe før hviledagen på mandag. Men det ville jeg trodd dersom det ikke hadde vært for at råsterke Thor er i gult».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel