Hovedinnhold

Boasson Hagen skuffet over Arvesen-vraking

SELVSIKKER: Edvald Boason Hagen følte seg sikker på en plass på Tour-laget. Foto: Eirik Borud, VG Nett
SELVSIKKER: Edvald Boason Hagen følte seg sikker på en plass på Tour-laget. Foto: Eirik Borud, VG Nett
ORKANGER (VG Nett) Edvald Boasson Hagen (23) mener Kurt Asle Arvesens (35) taktiske egenskaper i feltet hadde vært nyttige å ha i Tour de France.

Denne saken handler om:


Team Sky-ledelsen har imidlertid ikke funnet 35-åringen god nok for en plass på laget som skal konkurrere i verdens største sykkelritt.

Les også:Arvesen vraket til Tour de France

- Det er dumt at han ikke er med. Han har dessverre ikke fått vist hvor bra han er på grunn av skader, sier Boasson Hagen til VG Nett.

Han er torsdag i Orkanger for å sykle temporittet i NM. En drøy time før start tok han seg tid til å snakke om Tour-uttaket.

God taktisk

Og 23-åringen er klar på at Arvesen har egenskaper laget vil savne.

- Han er god til å se an feltet og gjøre taktiske vurderinger. Han tar dem kjapt, kanskje fortere enn de klarer å gjøre i følgebilen, sier Boasson Hagen, før han er rask med å legge til:

- Vi har andre folk som er bra på det også, så vi får håpe det blir bra.

Sykkelbloggen:- Ingen bombe, dessverre

Team Sky og Boasson Hagen skal kjøre for at Bradley Wiggins tar en topplassering sammenlagt i Tour de France. Da Arvesen gikk til det nystartede, britiske laget i vinter, var det klokkerklart at han skulle kjøre etapperittet.

Sikker på plass

Men etter en kronglete vårsesong med kragebeinsbrudd og sykdom ble han veid og funnet for lett av Sky-ledelsen.

Boasson Hagen slet i snaue to måneder med en akillesskade, men unggutten har vist god nok form etter friskmeldingen til at han får sjansen i touren. For halvannen uke siden tok han en etappeseier i Critérium du Dauphiné.

- Har du vært i tvil om du ville bli tatt ut?

FORNØYD: Team Skys toppsjef, Dave Brailsford. Foto: Anders K. Christiansen, VG Nett
FORNØYD: Team Skys toppsjef, Dave Brailsford. Foto: Anders K. Christiansen, VG Nett


- Jeg har følt meg ganske sikker på en plass så lenge akillesen har vært i orden, sier 23-åringen.

- Var du noen gang i ferd med å gi opp håpet om en Tour-plass?

- Jeg hadde alltid troen på at jeg skulle klare det. Det var viktig ikke å miste den. Jeg tenker ikke så tungt på ting. Jeg fokuserte på å bli bra, og tok det derfra, sier han.

Toppsjef Dave Brailsford i Team Sky er naturligvis fornøyd med uttaket.

- Det har vært en tøff avgjørelse å ta fordi vi har så mange talentfulle ryttere. Mange er i veldig god form og det er store forventninger til vår Tour de France-debut. Men vi er fornøyd med uttaket, sier han.

Skys tropp til Tour de France består av følgende ni ryttere:

Michael Barry, Steve Cummings, Juan Antonio Flecha, Simon Gerrans, Edvald Boasson Hagen, Thomas Löfkvist, Serge Pauwels, Geraint Thomas og Bradley Wiggins.

Touren starter i Rotterdam 3. juli.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel