Hovedinnhold

- Soler tatt i doping

Belgisk avis med nytt sjokk natt til lørdag

TESTET POSITIVT: Mauricio Soler, ifølge belgisk avis. Foto: AFP
TESTET POSITIVT: Mauricio Soler, ifølge belgisk avis. Foto: AFP
ANGOULEME (VG Nett) Ifølge den belgiske avisen «Het Laatste Neuws» er den colombianske syklisten Juan Mauricio Soler tatt i doping.

Denne saken handler om:


Ryktene om at en femte syklist er tatt i doping verserte gjennom hele fredagen, men Tour-arrangøren har ennå ikke sagt noe.

Arrangøren har innkalt til pressekonferanse klokken 11 lørdag formiddag, men det er ikke bekreftet at doping står på agendaen. Temaet kan også være den betente konflikten mellom Tour-arrangøren ASO og UCI.

VG Nett er på plass i Cognac lørdag formiddag og rapporterer fra pressekonferasen, der Tour-sjef Christian Prudhomme har varslet at han vil ta ordet.

Samleside:Alt om skandalene og Tour de France

Ifølge franske medier skal den dopingavslørte rytteren ha testet positivt etter den 14. etappen, og på det tidspunktet ha båret en ledertrøye.

Politirazzia?

Soler innehadde klatretrøyen på det tidspunktet og innehar den fortsatt. Flere bookmakere nekter nå å ta imot veddemål på om han står på podiet med klatretrøya på søndag eller ikke.

Soler sykler for laget Barloworld som fikk et såkalt wild card til årets Tour.

Politiet skal ha ransaket hotellet der Barloworlds syklister bor, men disse opplysningene er ikke bekreftet.

VG Nett var på Hotel Ibis - der Barloworld bor - fredag kveld. I 20-21-tiden var det ikke politi å se på hotellet.

Soler blir i tilfelle den femte rytteren som blir kastet ut av årets Tour de France, etter Patrik Sinkewitz, Alexandre Vinokourov, Cristian Moreni og Michael Rasmussen.

(VG Nett/NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport