Hovedinnhold

Tour-arrangøren bryter med UCI:

- UCI ville aldri ha en ren Tour

IKKE VELDIG GODE VENNER: UCI-sjef Pat McQuaid (t.h.) og Tour de France-sjef Christian Prudhomme. Foto: AFP
IKKE VELDIG GODE VENNER: UCI-sjef Pat McQuaid (t.h.) og Tour de France-sjef Christian Prudhomme. Foto: AFP
Arrangøren av Tour de France vil avslutte alt samarbeid med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Foran neste års ritt vil det bli laget spesielle regler.

Denne saken handler om:


Klokken 11 i morgen formiddag holder Tour de France-direktør Christian Prudhomme pressekonferanse. Overfor den tyske avisen Süddeutche Zeitung bekfter den mektige Tour-sjefen at de ikke ønsker mer samarbeid med UCI.

- Ja, slik er saken. Neste år vil vi jobbe hånd i hånd med WADA og det franske antidopingbyrået, sier Prudhomme til avisen.

Samleside:Alt om dopingskandalene

Prudhomme og UCI-sjefen Pat McQuaid har vært i tottene på hverandre i lenge - og i forbindelse med årets ritt har Tour-sjefen reagert særlig sterkt på at de ikke ble forhåndsinformert om Michael Rasmussens gjentatte brudd på meldeplikten.

Om UCI hadde rapportert saken ville Michael Rasmussen høyst sannsynlig aldri fått starte årets ritt.

- UCI ville aldri ha en ren Tour, sier Tour de France-sjefen og gir seg ikke med det:

- UCI kan ikke engang bruke sine egne regler hvor det står at en rytter som mister en dopingtest før Tour'en, automatisk skal bli utestengt, sier Prudhomme som varsler at Tour de France vil lage nye regler foran neste års ritt.

Fornærmet UCI-sjefen

Tidligere i årets Tour de France ringte en opprørt Christian Prudhomme til Pat McQuaid og spurte angivelig om sistnevnte ønsket å «ta livet av Tour de France». Prudhomme var mildt sagt irritert over Michael Rasmussens brudd på meldeplikten ble offentliggjort midt under Tour de France.

Telefonsamtalen falt ikke i god jord hos McQuaid.

- Jeg venter en unnskyldning fra Prudhomme for måten han opptrådte på. Han ringte meg sent på kvelden og lot meg ikke komme til orde. Jeg ba ham ringe meg når han var roligere, uttalte Pat McQuaid.

Den unnskyldningen må han nok se langt etter.

WADA-sjef Dick Pound er også svært skeptisk til UCI.

- Jeg mente de sa de rette tingene og beveget seg i riktig retning. Det som har skjedd i år er verre enn Festina-affæren (dopingskandale i Tour de France i 1998), sier Pound, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Vil ikke bli diktert

På bakgrunn av alle dopingskandalene har WADA foreslått å holde et toppmøte med alle aktørene i sykkelsporten. UCI takket nei.

- Vi har allerede gitt vårt svar. Vi ønsker ikke å bli diktert av WADA og Richard Pound. Dette er ikke noe Pound skal ha politisk fortjeneste på. Vi synes initiativet er bra, men er ikke riktig måte å oppføre seg overfor en av sine eiere, mener UCI-president Pat McQuaid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport