Hovedinnhold

Riis tror på Zabriskie

CSC-sjef Bjarne Riis har stor tro på at en CSC-rytter kan stå igjen som etappevinner etter at lørdagens første etappe i Tour de France er unnagjort.

Denne saken handler om:

SATSER PÅ BASSO: CSC-sjef Bjarne Riis satser på sammenlagt-seier for Ivan Basso, men tror Zabriskie vinner prologen. Foto: EPA
SATSER PÅ BASSO: CSC-sjef Bjarne Riis satser på sammenlagt-seier for Ivan Basso, men tror Zabriskie vinner prologen. Foto: EPA


Men det er verken Kurt Asle Arvesen eller Ivan Basso det er snakk om, røper Riis for det danske nyhetsbyrået Ritzau. Det er amerikaneren David Zabriskie som er danskens favoritt til å ikle seg den gule ledertrøya etter første etappe.

- Jeg vil på ingen måte bli overrasket hvis han tar trøyen, sier Bjarne Riis.

Amerikaneren, som kom til CSC fra restene etter US Postal, viste senest i Giro d'Italia at han kan kunsten å kjempe mot klokka da han vant den første etappen foran Ivan Basso.

Basso er en av favorittene til å ta sammenlagtseieren i årets tour, selv om Lance Armstrong nok en gang er favoritt til å vinne. I så fall gjør amerikaneren det for sjuende gang på rad.

Satser på Basso

Basso kan i år regne med mer støtte fra sine lagkamerater siden CSC forandrer taktikk og skal spisse mer mot Basso enn i fjor, for å øke hans sjanser til en sammenlagtseier.

- Jeg har vurdert om vi skal satse på Basso eller mer bredt, og jeg har endt opp med at vi skal støtte ham 100 prosent, sier Riis, som har fått full støtte av resten av laget for årets taktikk.

Riis har fulgt opp dette ved å ta ut Luke Roberts som sistemann på laget, istedenfor Jakob Piil. Mens Piil er en syklist som kan ta enkelte etappeseirer, er Roberts først og fremst en som lojalt sykler for lagets beste.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel