Hovedinnhold

Tidligere Tour-trøyevinner tatt i doping

SPANSK SKANDALE: Oscar Sevilla var en høyt ansett rytter da han kjørte for Phonak i 2004. Siden har dopingspekulasjoner sendt ham ut av sirkuset. Nå er han avslørt. Foto: AP
SPANSK SKANDALE: Oscar Sevilla var en høyt ansett rytter da han kjørte for Phonak i 2004. Siden har dopingspekulasjoner sendt ham ut av sirkuset. Nå er han avslørt. Foto: AP
Spanjolen Oscar Sevilla er midlertidig utestengt etter å ha avgitt en positiv dopingtest i forbindelse med Tour of Colombia.

- Tidligere i dag (torsdag) informerte vi Oscar Sevilla om at han er utestengt inntil videre, sier en talsmann for Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

I uttalelsen fra UCI heter det at det er stoffet hydroxyethyl som er funnet i den spanske rytterens urinprøve, og det er et stoff som er med på å forbedre blodvolumet, og som gjør at de røde blodlegemene lettere kan avgi oksygen til kroppen og musklene.

VGD:Diskutér sykkel

33 år gamle Sevilla ble toer i Vuelta Espana i 2001. Han kjørte da for det tyske T-Mobile-laget, men året etter annenplassen i Vueltaen fikk han sparken i det tyske laget på grunn av påstander om at han var koblet til Operasjon Puerto.

Det samme året, altså i 2001, vant også Oscar Sevilla den hvite ungdomstrøyen i Tour de France.

Etter koblingene til Operasjon Puerto har Sevilla kjørt for mindre lag. I Tour of Colombia representerte han det colombianske laget Pinturas Bler. Han har også kjørt for skandalelaget Rock Racing.

Sykkelbloggen:Les Anders K. Christiansens betraktninger fra sykkelverdenen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel