Hovedinnhold

Sykkelpresidenten får full støtte fra NCF-styret

<p>STØTTE: Sykkelpresident og sjef for sykkel-VM Harald Tiedemann Hansen får støtte fra styret i forbundet. Her under VM i Bergen.</p>

STØTTE: Sykkelpresident og sjef for sykkel-VM Harald Tiedemann Hansen får støtte fra styret i forbundet. Her under VM i Bergen.

Foto: Hallgeir Vågenes, VG
Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen har vært i hardt vær etter sykkel-VM i Bergen. Styret i Norges Cykleforbund stiller seg likevel rakt bak sin frontfigur.

Denne saken handler om:

Etter folkefesten i Bergen har Hansen stadig måttet svare på kritiske spørsmål om både økonomi og påstander om rolleblanding. Sykkel-VM styrer mot et solid underskudd, og det er sykkelforbundet som må ta det tunge tapet.

Fredag ble det holdt styremøte i NCF, mens det lørdag ble avholdt et fellesmøte mellom styret og regionlederne.

VG-sportens kommentator: Sykkel-Norge fortjener svar

– Vi har hatt et godt styremøte hvor vi blant hadde en grundig gjennomgang av sykkel-VM. Arrangementet ble en ubetinget suksess både arrangementsmessig og sportslig. Styret uttrykte full tillit til sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Alle i styret har forståelse for kompleksiteten et så stort arrangement som sykkel-VM er, og at Bergen 2017 trenger mer tid og arbeidsro før de kan gi oss en fullstendig oversikt på kostnads- og inntektssiden, sier NCF-styret i en uttalelse.

VG+: Sykkelpresidenten fikk hjerteinfarkt: Ber staten ta mulig VM-underskudd (krever innlogging)

– Vi har full tillit til at styret og administrasjonen i Bergen 2017 gjør det de kan for å innfri våre forpliktelser og få full oversikt over økonomien i sykkel-VM. Dette har vår høyeste prioritet nå.

Se sykkelpresidenten fortelle om Vipps-aksjonen i video under:

Under både styremøtet og fellesmøtet ble blant annet Harald Tiedemann Hansens håndtering av habilitet som sykkelpresident og daglig leder i Bergen 2017 AS samt hans internasjonale verv i sykkelsporten drøftet.

Northug i VM-løypa: – Aldri opplevd maken til stemning

– Jeg er veldig glad for den massive støtten jeg har fått fra styret og regionlederne. Jeg ser fram til å få fokus tilbake på den sportslige aktiviteten i Norges Cykleforbund, og det avsluttende arbeidet i Bergen 2017, sier Hansen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel