Hovedinnhold

Sykkelforbundet forbereder kriseplan i tilfelle SAS-streik

** VM-sjefen om mulig streik: - Vil være tragisk

<p>STILLER: Hans Falk i sykkelforbundet garanterer at de norske rytterne, her representert ved Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Alexander Kristoff, stiller når sykkel-VM starter i Bergen - uavhengig om det blir SAS-streik eller ikke.</p>

STILLER: Hans Falk i sykkelforbundet garanterer at de norske rytterne, her representert ved Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Alexander Kristoff, stiller når sykkel-VM starter i Bergen - uavhengig om det blir SAS-streik eller ikke.

Foto: Anders K. Christiansen, VG
Sykkelforbundet er i full gang med å sjekke ut alternativ transport til Bergen dersom SAS-pilotene ender i streik.

Denne saken handler om:

– Det blir en stor logistikkutfordring dersom mange av flyvningene våre blir kansellerte. 

Det sier Hans Falk, sportssjef i Norges Cyckleforbund (NCF), til VG. 

Fra og med torsdag vil alle norske SAS-piloter tas ut i streik dersom det fortsatt ikke er enighet mellom pilotene og flyselskapet. Lørdag går det offisielle startskuddet for sykkel-VM i Bergen - og det norske landslaget er blant de som har booket seg inn til Bergen med SAS.

Kan bli storstreik: Dette bør du gjøre

Garanterer norske ryttere fra start

– Det er vanskelig å vite om våre flyvninger blir rammet ettersom det bare er de norske pilotene som eventuelt blir tatt ut. Det er mange svenske og danske piloter, så vi vet ikke hvilke flyvninger som tas, sier Falk.

– Vi håper på svenske og danske piloter, men det blir fort 15 til 20 av vårt personell som blir rammet ved streik, fortsetter han.

– Hva gjør dere da? Har dere en kriseplan?

– Da må det bli se på alternativer: andre flyselskaper, men også tog og bil. Vi titter rundt nå, men det er et sjansespill og ta bort noen og booke nye billetter. Plutselig viser det seg at flyvningen går, sier Falk. 

Han garanterer imidlertid at de norske rytterne stiller til start i Bergen, og tror problemet kan være større for andre land. 

Fikk du med deg? Raser etter VM-vraking

– Vil være tragisk

<p>VM-SJEF: Harald Tiedemann Hansen</p>

VM-SJEF: Harald Tiedemann Hansen

Foto: Ole Kristian Strøm, VG

VM-sjef og president i NCF, Harald Tiedemann Hansen, innrømmer at de følger spent med på utviklingen, men føler seg mer eller mindre hjelpesløs.

– I verste fall kan det hende ryttere ikke kommer seg til start, og det vil være tragisk, sier han til VG.

– Men det er fryktelig lite vi kan gjøre med det. Vår oppgave er å informere, og det har vi gjort via UCI (Det internasjonale sykkelforbundet). Ellers oppfordrer vi til dialog mellom streikepart, men det er jo en sak mellom dem, fortsetter VM-sjefen, som ikke har nøyaktig kontroll på hvor mange som blir rammet av en eventuell streik.

Fått med deg? Her er det norske VM-laget

SAS-sjef beklager på forhånd

SAS-sjef Rickard Gustafson legger seg flat for kundene som kan bli påvirket fra og med torsdag.

– Jeg er den første til å beklage, og jeg forstår at vi svikter tilliten deres. Men de skal vite at det er mange SAS-medarbeidere som står klare til å hjelpe dem rundt omkring, hva enn problemet skal være.

– Det arrangeres sykkel-VM i Bergen til helgen, hva tenker du om det kan berøres?

– Ja, det gjør jo saken enda verre, og jeg må bare igjen si at jeg virkelig beklager til alle som påvirkes.

SAS-sjefen: - Dette truer oss som konsern


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel