Hovedinnhold

Fjerner Kristoffs stefar som landslagslege

<p>VAR MED I VM: Stein Ørn (t.v.) avbildet i sykkel-VM i Qatar i desember sammen med stesønnen Alexander Kristoff.</p>

VAR MED I VM: Stein Ørn (t.v.) avbildet i sykkel-VM i Qatar i desember sammen med stesønnen Alexander Kristoff.

Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
Stein Ørn (48) får ikke fortsette som lege for det norske sykkellandslaget der stesønnen Alexander Kristoff (29) er den største profilen. Begrunnelsen er rolleblanding.

Denne saken handler om:

– Vi har sett en sammenblanding av roller ved flere anledninger. Jeg vil ikke gå inn på enkelthendelser, men vi ønsker å rydde opp, sier sportssjef i Norges sykkelforbund, Hans Falk, til TV 2.

Stein Ørn har i mange år fungert som Kristoffs trener gjennom Stavanger Sykkelklubb. Han er også involvert i profflaget Team Coop, og jobber for Katusja-laget som Kristoff sykler for.

Han har vært med det norske landslaget som lege i flere mesterskap - senest i VM i Qatar i desember. Årets VM i Bergen i september blir altså avviklet uten at Ørn er til stede som lege.

– Stein ønsket å fortsette. Han var ikke glad, sier Falk til TV 2 og avviser at avskjedigelsen har noe med VM-konflikten mellom Kristoff og landslagskollega Edvald Boasson Hagen å gjøre.

Sykkel-VM: Forbannet Kristoff til VG: – Jeg føler meg sveket

Ørn er spsesialist i indremedisin og hjertesykdommer, og jobber til daglig på Stavanger Universitetssykehus.  Han har vært tilknyttet landslaget som lege siden 2010.

– Det er en avgjørelse som ligger hos forbundet. De har gjort en vurdering som jeg må forholde meg til. Mitt engasjement for sporten er idealistisk. På landslagslaget har jeg fungert som lege, og jeg har forsøkt å holde rollene atskilt. Jeg har gitt av kunnskapen min som legespesialist, med erfaring fra sykkelsporten, sånn at rytterne var best mulig forberedt, sier Ørn til VG.

– Nå føler ikke landslagsledelsen at det gagner laget lenger. Det tar jeg til etteretning.

– Er dette en direkte konsekvens av det som skjedde i Qatar, da Kristoff og Boasson Hagen røk uklar?

– Min rolle er at jeg har vært landslagslege. Men jeg har bare vært det i mesterskap, ikke i resten av året. Det er den overgangen fra å være coach for Alexander, og kommunisere ærlig med media for å utvikle engasjement for sykkelsporten, som kanskje har vært trøblete kombinert med det å være lege, sier Ørn.

– Hva synes Kristoff om dette?

– Han er pragmatisk. Det påvirker ikke ham på noen måte, for jeg fortsetter å følge opp ham som utøver, samt de andre rytterne jeg har jobbet med.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel