Hovedinnhold

Ekspert foran Milano-Sanremo: Kristoff er ikke den rytteren han var for få år siden

<p>MER JUBEL? Alexander Kristoff har fire seirer til nå i år. Her jubler han over å vinne den siste tappen av Tour of Oman i februar.</p>

MER JUBEL? Alexander Kristoff har fire seirer til nå i år. Her jubler han over å vinne den siste tappen av Tour of Oman i februar.

Foto: Eric Feferberg, AFP
Alexander Kristoff (29) skal lørdag prøve å kopiere seieren i Milano-Sanremo fra 2014. En dansk ekspert mener at nordmannen ikke har den samme hurtigheten lenger.

Denne saken handler om:

– Han synes ikke å ha den hurtigheten som han hadde for få år siden, sier Emil Axelgaard, sykkelekspert på den danske spesialsiden feltet.dk, til VG.

Milano-Sanremo er en av de såkalte monumentene i syklingen på våren. Kristoff gikk til topps i 2014 og ble nummer to året etter. Det er enorm prestisje å vinne disse rittene.

– Jeg er ikke favoritten, og ikke den nest- eller tredje største, heller, sier Kristoff til procycling.no.

VG LIVE: Her følger du Milano-Sanremo på VG lørdag

Emil Axelgaard sier det slik til VG:

– Kristoff har i et par år vært mannen som skal slås i en spurt etter et langt, hardt løp. For få år siden vant han samtlige spurter om de sekundære plasseringer i de tre monumentene som han normalt sett deltar i. Det sier alt om hvilken fantastisk evne han har til å avslutte etter de lengste løpene. 

– Derfor har Kristoff vært min favoritt til å vinne i Sanremo de siste tre årene, men det er ikke tilfelle i år. Dessverre har Kristoff verken i 2016 eller 2017 spurtet opp til sitt beste, og han synes ikke å ha den hurtighet han hadde for få år siden.

Den danske eksperten mener også at Alexander Kristoff har mistet den stabiliteten som gjorde at han kom topp 5 i stort sett hver eneste massespurt.

Les også: Spurtrevansj for Kristoff

– Det er tydelig at Kristoff ikke er den rytteren han var for få år siden.

Kristoffs stefar og trener Stein Ørn sier at eleven er godt forberedt.

– Han ligger der han har vært de siste årene. Men Milan-Sanremo er lite forutsigbart. Til forskjell fra tidligere år det meldt bra vær denne gang. Det er ikke til favør for Alexander, sier Ørn.

– Han har flere seirer i år enn i 2014?

– Ja, men dette er den første testen i år. Peter Sagan er favoritt, men det er typisk for Sanremo at kan komme en ukjent mot slutten, sier Stein Ørn.

Leste du? Fjerner Kristoffs stefar som landslagslege

I fjor vant relativt ukjent Arnaud Demare for FdJ.

– Jeg vil si Sagan er den største favoritten, med nivået han har vist, sier Kristoff til procycling.no.

– Samtidig har han vel vært favoritt alle de siste årene og har fortsatt til gode å vinne. Et år må være det første, og han har jo vunnet Flandern rundt nå, fortsetter Alexander Kristoff.

Mimrestund: Kristoffs seier i Milano-Sanremo i 2014

Emil Axelgaard i feltet.dk mener at Kristoff er én av løpets favoritter:

– I Tour of Oman viste han tross alt at han stadig er i stand til å slå de fleste, og spesielt hans prestasjon på den knallharde 4. etappe vitner om form. Han slo også en meget formsterk Arnaud Demare på den forblåste og harde 2. etappe av Etoile de Besseges, så han har stadig hurtigheten, sier Axelgaard.

– Dessverre er hans Katusha-lag ikke imponerende, og det blir avgjørende for Kristoff om Marco Haller kommer med over Poggio-fjellet.

– Jeg føler meg overbevist om at Kristoff blir topp 5, men jeg tviler på at han vinner, sier Emil Axelgaard.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel