Hovedinnhold

Edvald med kraft-seier før VM

Imponerte voldsomt på siste etappen av Eneco Tour

Gode nyheter tre uker før sykkel-VM: Edvald Boasson Hagen (29) imponerte voldsomt da han vant den syvende og siste etappen av Eneco Tour søndag ettermiddag.

Denne saken handler om:

Boasson Hagen 2016-seire:

# 7. etappe i Eneco Tour

# Fellesstarten i NM

# Tempoen i NM

# 4. etappe i Criterium du Dauphiné

# 4. etappe i Tour of Norway

# 5. etappe i Tour of Norway

# 5. etappe i Tour of Oman

# 2. etappe i Tour of Oman

# 3. etappe i Tour of Qatar

Nordmannen avsluttet den knallharde etappen - døpt «Mini-Flandern» - i en tremannsgruppe sammen med Niki Terpstra og Oliver Naesen.

I øsende regnvær, og etter 200 kilometer, ble duellen avgjort opp den 600 meter lange Muur van Geraardsbergen, med en stigningsprosent på snaut åtte. Boasson Hagen tråkket til på den våte brosteinen med 300 meter igjen til målstreken.

Og resultatet var mildt sagt imponerende.

Nordmanenn viste seg som råsterk, og parkerte de to rivalene fra Nederland og Belgia. Dette er Boasson Hagens femte etappeseier i Eneco Tour i løpet av karrieren.

– Det var virkelig deilig å vinne i dag. Det er en stund siden sist. Å vinne akkurat her, er også veldig bra. Jeg var i god posisjon på viktigste tidspunkter i dag, og kom meg avgårde i riktig gruppe, sier Boasson Hagen i et intervju vist på Eurosport.

Han tok seier nummer ni i løpet av 2016-sesongen søndag ettermiddag.

– Det var kaldt og vått der ute. Hvor hardt var det?

– Det var ikke kaldt, men det var glatt på brosteinen og man måtte være fokusert. Det var mange som veltet rundt meg, men jeg holdt meg på sykkelen. Jeg har følt meg sterk i løpet av rittet, men har ikke fått det helt til.

Så du denne? Wiggins forsvarte sprøytebruk - kritikerne er ikke fornøyd

Seieren - og måten den skjedde på - lover meget godt for fortsettelsen: For om bare tre uker arrangeres fellesstarten i sykkel-VM i Qatar.

– Det er alltid viktig med en seier. Jeg føler jeg har bra trøkk og har trent bra før VM, sier nordmannen til NTB. 

Der er Boasson Hagen i utgangspunktet hjelperytter for Alexander Kristoff, som er en av rittets aller største favoritter. I dag trillet Katusha-kapteinen i mål snaut to minutter bak Boasson Hagen.

– Taktikken var å følge alle angrepene, og forsøke å sykle smart uten å kaste bort energi. Jeg visste at Terpstra syklet for sammenlagtseieren, og spilte litt på det. Jeg sparte kreftene til de siste par hundre meterne, sier Boasson Hagen.

Visste du dette? Hemmeligheten bak Kristoff-navnet

Niki Terpstra vant Eneco Tour sammenlagt, 31 sekunder foran Oliver Naesen og minuttet foran Peter Sagan.

– Det er en spesiell seier. Muur van Geraardsbergen er et spesielt sted i sykkelsporten, og å sikre sammenlagtseieren her, er godt, sier Terpstra i et intervju vist på Eurosport.

Peter Sagan var skuffet da han tråkket over målstreken i dag. Han lå i gruppen som jaget Boasson Hagen og co. På de siste par milene var avstanden hele tiden rundt 45-50 sekunder.

Slovaken var tydelig irritert over at ingen andre i gruppen ville hjelpe ham med å hente trioen i tet etter målgang

– De andre syklet ikke for å vinne. Bare for å bli slått. Jeg skjønner det ikke. Men det er en del av sykkelsporten. Jeg er ikke lei meg. Jeg har vunnet alt, Eneco Tour forandrer ikke det. Jeg har vunnet mer enn noen andre her, sier den regjerende verdensmesteren.

Så du denne? Kristoff nektes å spise norske vitaminpiller

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel