Hovedinnhold

Boasson Hagen var irritert på Kristoff

Nordmannen til VG: - Jeg skrek slik at han skulle flytte seg

AMIENS (VG) De var gode venner etter målgang. Men hundre meter fra målstreken, ropte Edvald Boasson Hagen (28) i retning av Alexander Kristoff (28).

Denne saken handler om:

Derfor gikk det slik:

Den femte etappen startet dramatisk med dårlig vær. Flere av Kristoffs argeste konkurrenter veltet og verst gikk det ut over Bouhanni som måtte bryte. Med under rundt 80 km til mål satte BMC og Cannondale fart på feltet i sidevinden. Feltet delte seg raskt i to deler med rundt 120-ryttere i første del. Der satt de norske trygt plassert med flere lagkamerater. Lite skjedde så, men en stor velt 25 km før mål gjorde at Kristoff mistet alle sine hjelperyttere. De satt på halen av feltet da velten gikk. Boasson Hagen måtte også i bakken, men han kastet seg på sykkelen igjen og var raskt tilbake til feltet. Derfra og inn handlet det bare om å plassere seg riktig i forkant av massespurten. Det klarte Kristoff perfekt, men uten en opptrekker var han nødt til å starte spurten noen meter for tidlig. Et elendig Katjusja-lag kostet han seieren. Vant gjorde den tyske gorillaen Greipel. Kristoff endte tilslutt på en sur 4. plass, mens Boasson Hagen ble nr. 5.

Vurdert av Sigurd Stenwig

Les fyldig referat her!

De to nordmennene kjempet om etappeseieren på dagens Tour de France-etappe. På oppløpet i Amiens endte imidlertid Kristoff for tidlig fremst i hovedfeltet - med vinden rett imot seg.

Bak ham lurte Edvald Boasson Hagen, som hadde valgt seg ut Kristoff som opptrekker.

Da Qhubeka-rytteren ville spurte forbi Kristoff med hundre meter igjen, ble han presset ut mot gjerdet.

Da sa han fra.

- Jeg skrek bare for å varsle at jeg kommer og at han må passe seg. Men han flyttet seg feil vei. Det er kanskje ikke tilfeldig, men det er en spurt og det er en kamp, sier Boasson Hagen til VG mens han tråkker ned på en såkalt «rulle» utenfor lagbussen sin i kveld.

SETT DENNE? Boasson Hagen trener: – Han er tilbake

Han var oppgitt og skrek ut ett ord i pur skuffelse idet han tråkket over målstreken. Fordi han hadde farten inne, og var på vei forbi Kristoff da landsmannen ikke forsvant ut til «riktig side».

Kristoff om dopingtatt nordmann: - Er sjokkert

Ikke forbannet, men irritert

Til slutt ble Kristoff nummer fire, og Boasson Hagen fem.

- Jeg ble forbannet på den personen som sperret. Om det var Alex eller ikke, var det samme. Eller: Det er feil å si forbannet. Jeg var «lettere irritert» fordi jeg kunne kommet forbi.

- Men det var Alex? bemerket en norsk journalist.

- Jaja, men det kunne vært en annen også. Jeg hadde et fint opptrekk på ham i starten, men så kom han på feil side. Det kan være min feil også, sier Boasson Hagen.

Det er mye adrenalin i kroppen etter en spurt. Men de to nordmennen har begge et rolig lynne og fremstår fattet også like etter målgang.

- Edvald skrek ikke noe til meg som jeg hørte, sier Kristoff.

- Sa han noe etterpå?

- Han kom på mitt hjul, så han endte vel på plassen bak meg, da, smiler 28-åringen.

Boasson Hagen har et godt forhold til Kristoff. Og da de to stoppet opp og lot seg intervju tre hundre meter bak målstreken, var de også venner igjen.

VG+: De verstene veltene i Tour de France

Sjanseløs uten opptrekk

Kristoff kom ut i vinden for tidlig i dag, og måtte starte spurten med flere hundre meter igjen. Han hadde ikke en eneste hjelperytter med seg de siste to milene, etter en velt som tok med seg folk som skulle hjelpe nordmannen.

- Jeg forsøkte å Cavendish, men det var så kaotisk og jeg klarte ikke å følge ham den siste kilometeren. Jeg kom meg frem og måtte ta mye vind. Jeg var sjanseløs, sier Kristoff.

FEMTEPLASS IGJEN: Edvald Boasson Hagen, her i Amiens i kveld.
FEMTEPLASS IGJEN: Edvald Boasson Hagen, her i Amiens i kveld. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

I morgen venter en etappe som også er relativt flat, med et par innlagte stigninger. Avslutningen er imidlertid langt tøffere enn i dag. Da går det oppover.

Likevel øyner Kristoff et håp om å henge med.

- Men da har jeg forhåpentligvis med meg noen hjelperyttere, for i dag ble det tøft.

LES OGSÅ: Kristoff kan vinne åtte etapper i Touren

Trolig passer torsdagens etappe enda bedre til Edvald Boasson Hagen. Han var meget sterk i går, tirsdag – og posisjonerte seg også smart på dagens spurt – før han aldri fikk brukt alle kreftene sine da han ble sperret.

- Vi får håpe at jeg kan være med å kjempe i morgen. Den passer meg iallfall bedre enn en paddeflat spurt, sa Boasson Hagen til norske journalister i Amiens i kveld.

VINN FETE PREMIER: Delta i Tourspillet

Edvald veltet

Han har to femteplasser på rad i Tour de France nå. De er ikke noe å spare på, understreker 28-åringen.

Rundt 25 kilometer før mål var han involvert i en velt. Det var også flere lagkamerater. Da ble det bestemt at Boasson Hagen, og ikke Tyler Farrar som planlagt, skulle få sjansen i spurten.

- Det var såpeglatt i en sving. Folk veltet overalt. Det samlet seg en haug, der jeg heldigvis ble liggende på toppen, smiler nordmannen i kveld.

PS! André Greipel vant dagens etappe 5 i Tour de France. Peter Sagan tok andreplassen, Mark Cavendish tredjeplassen, Alexander Kristoff fjerdeplassen - og altså Edvald Boasson Hagen femteplassen. Spurteren Nacer Bouhanni brøt etter en velt.

NORSK DUELL: Helt ute til venstre er Edvald Boasson Hagen, som forsøkte å komme forbi Alexander Kristoff (i rødt og hvitt). Det gikk ikke. Andre Greipel (t.h, i grønt) vant etappen.
NORSK DUELL: Helt ute til venstre er Edvald Boasson Hagen, som forsøkte å komme forbi Alexander Kristoff (i rødt og hvitt). Det gikk ikke. Andre Greipel (t.h, i grønt) vant etappen. Foto: Laurent Cipriani, Ap

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel