Hovedinnhold

Bjarne Riis er ferdig i Tinkoff-Saxo

OMSTRIDT: Oleg Tinkov (t.v.) og Bjarne Riis i Tinkoff-Saxo holder her en pressekonferanse i London i desember i fjor.
OMSTRIDT: Oleg Tinkov (t.v.) og Bjarne Riis i Tinkoff-Saxo holder her en pressekonferanse i London i desember i fjor. Foto: Sang Tan, AP
Den tidligere toppsyklisten Bjarne Riis' dager i Tinkoff-Saxo-laget er over.

Denne saken handler om:

Med øyeblikkelig virkning er Tinkoff-Saxo og Bjarne Riis blitt enige om å stoppe samarbeidet, heter det i en pressemelding som EkstraBladet refererer.

Det er en uke siden at ryktene begynte å gå om at den russiske milliardæren Oleg Tinkov og Bjarne Riis hadde røket uklar. Striden har nå endt med at Riis må forlate laget.

Suspendert

Den tidligere danske sykkelstjernen bygde i sin tid opp laget, som altså nå eies av den russiske mangemilliardæren. Riis solgte i desember 2013.

Danske medier kunne for en uke siden fortelle at Riis er suspendert fra laget. 

Ikke en gang rytterne på laget fikk noen forklaring på hvorfor ikke Riis var på Milano-Sanremo forrige helg. Forklaringen skal ha kommet først mandag morgen i form av en epost fra Tinkovs direktør Stefano Feltrin, som kunne fortelle at Riis var «suspendert».

Livsverk

Tinkov svarte først på ryktene med noen merkelige twitter-meldinger, så ble saken bekreftet sist tirsdag.

I EkstraBladet ble Tinkov omtalt som en «vodkaklovn».

Tinkoff-Saxo-laget er på mange måter Bjarne Riis' livsverk.

Nå er Tinkoff Sport A/S og Riis blitt enige om en avtale der alle kontrakter avbrytes med umiddelbar virkning.

– Alle deler av avtalen forblir hemmelig, skriver laget i pressemeldingen.

EPO-dopet

Bjarne Riis tok sin største triumf da han vant Tour de France sammenlagt i 1996. Ryktene gikk i mange år om dopingbruk, og på en pressekonferanse den 25. mai 2007 innrømmet dansken bruk av EPO. Han vedgikk å ha dopet seg i perioden 1993-1998 – inkludert da han gikk til topps i Tour de France.

TOUR-VINNER: Bjarne Riis står øverst på pallen med den gule trøya som totalvinner av Tour de France i 1996. Han har senere innrømmet at han doping seg med EPO på denne tiden. T.h. Erik Zabel og t.v. Richard Virenque.
TOUR-VINNER: Bjarne Riis står øverst på pallen med den gule trøya som totalvinner av Tour de France i 1996. Han har senere innrømmet at han doping seg med EPO på denne tiden. T.h. Erik Zabel og t.v. Richard Virenque. Foto: Pascal Pavani, AFP

Da han på pressekonferansen ble spurt om han ville gi fra seg vinnertrøya i Tour de France, svarte Riis at «den ligger i garasjen og enhver var velkommen til å hente den».

Tidligere i dag skrev Michael Rasmussen, den tidligere toppsyklisten, i EkstraBladet at «bruddet mellom Oleg Tinkov og Bjarne Riis var dømt til å skje, noe som allerede var klart da Oleg ble sponsor i 2012 og straks blandet seg altfor mye inn i noe han ikke skulle blande seg inn i».

«Han fylte alt for mye som sponsor, og han fyller alt som eier, og da er det selvfølgelig ikke plass til en type som Riis», fortsatte «Kyllingen» i sin spalte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel