Hovedinnhold

Prøve-OL uten Boasson Hagen og Hushovd

STILLER IKKE I PRØVE-OL: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd stiller ikke til start i prøve-OL i London kommende helg. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
STILLER IKKE I PRØVE-OL: Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd stiller ikke til start i prøve-OL i London kommende helg. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, de to beste norske syklistene i øyeblikket, stiller ikke i prøve-OL i London til helgen.

- Vi ønsket selvsagt å stille med de sterkeste rytterne vi har til dette løpet, men Boasson Hagen er opptatt med Eneco Tour, mens Hushovd har en konkurransefri periode for å lade batteriene mot høsten, sier sportssjefen i sykkelforbundet Steffen Kjærgaard.

Han mener likevel Norge stiller med et sterkt lag på fire ryttere kommende søndag etter å ha tatt ut Gabriel Rasch, Kurt Asle Arvesen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff.

Les også:  Hushovd-avgjørelse innen to uker

Kjærgaard sier at det er vel så viktig å forberede både ryttere og støtteapparat på hva de vil møte i OL neste år, som å prestere godt i selve løpet.

Rittet har start og mål på «The Mall» utenfor Buckingham Palace. Deretter går løypa sørover mot Box Hill, som ligger sør for Epsom. Mot slutten kjører rytterne tilbake til sentrum.

Stuart O'Grady forlater Leopard Trek

Australieren Stuart O'Grady (38) forlater det luxembourgske Leopard Trek-laget etter bare en sesong.

Han skal kjøre for australske Green Edge kommende sesong.
- Det har lenge vært en drøm for meg å kjøre for et australsk lag. Det har jeg håpet på helt siden jeg ble profesjonell i 1995, sier O'Grady i en kommentar.

Les også:  HTC legges ned

På begynnelsen av 2000-tallet var han lagkamerat med Thor Hushovd i Crédit Agricole, og han har også vært innom Saxo Bank-laget til Bjarne Riis.

- I mange år var jeg veldig usikker på om det ville dukke opp et australsk lag før jeg avsluttet sykkelkarrieren min. Nå er det en realitet, og jeg gleder meg til å kjøre for Green Edge, sier O'Grady.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel