Hovedinnhold

OL kan ryke for Hushovd

* Nordmannen måtte bryte Polen rundt lørdag
* Kvålsvoll til VG Nett: - Noe er riv ruskende galt fortsatt

BRØT I POLEN: Først røyk Tour de France, nå står også OL i fare for Thor Hushovd. Foto: KRISTOFER SANDBERG/VG
BRØT I POLEN: Først røyk Tour de France, nå står også OL i fare for Thor Hushovd. Foto: KRISTOFER SANDBERG/VG
CAP D'AGDE (VG Nett) Nedturen fortsetter for Thor Hushovd (34): I dag pakket han kofferten etter å ha brutt Polen rundt.

Denne saken handler om:


Ifølge BMC-laget hans sto Hushovd av det polske etapperittet før lørdagens etappe startet.

Etter en vår preget av sykdom skulle han bruke rittet til å kjøre seg i form til OL. Men ikke én gang har han hengt med hovedfeltet inn til mål.

Til slutt fikk han nok.

- Noe er riv ruskende galt fortsatt. Hadde det vært OL i dag, så ville det vært helt uaktuelt å sykle, erkjenner personlig trener Atle Kvålsvoll overfor VG Nett.

OL-fellesstarten i London går 28. juli - om nøyaktig to uker. Hushovd er tatt ut i den norske firemannstroppen sammen med Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff.

- Thor ringte meg i morges og ga meg en statusrapport. Vi vil ta en avgjørelse i forhold til OL-deltakelsen hans kommende mandag, sier sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, til VG Nett.

Hushovd skal være svært skuffet over den siste utviklingen. Han deltok heller ikke i OL i Beijing for fire år siden.

Nye tester aktuelt

HUSHOVD-TRENER: Atle Kvålsvoll. Foto: Scanpix
HUSHOVD-TRENER: Atle Kvålsvoll. Foto: Scanpix

Etter å ha brutt Giro d'Italia i mai, måtte Hushovd gjennom en svært omfattende helsesjekk. BMC-laget ville finne ut av hva som feilet nordmannen.

Svaret var - angivelig - en virussykdom tidligere på våren. Nordmannen ble beordret til å hvile, og mente senere at han var på vei tilbake i god gammel form. Nå fastslås det at kroppen fremdeles ikke lystrer.

Etter det VG Nett har grunn til å tro vurderer man nå å gå gjennom de forrige testene på nytt, samt å ta nye, omfattende prøver av Hushovd.

- Det må BMC svare på, det er de som kjører det løpet. Men Thor får tett oppfølging, sier Kvålsvoll.

Har to reserver

Steffen Kjærgaard har ført opp Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen som reserver i OL. Begge fikk før sommeren beskjed om at det var en reell sjanse for at de fikk delta.

- Jeg var ikke konkret bekymret for helsa til Thor, men så at det er utfordrende for fire ryttere å holde seg friske gjennom sommeren, sier Kjærgaard.

Både Rasch og Stake Laengen sykler Polen rundt i disse dager.

I Tour de Pologne har Hushovds kropp fått mer juling enn noensinne, og hovedpersonen selv uttrykte bekymring etter sjokkmøtet med rittfart for første gang på 60 dager etter første etappe tirsdag.

Skulle OL-rittet gå uten Hushovd, blir Tour de France-rytter Edvald Boasson Hagen ubestridt kaptein i det norske laget.

Hjelperytterrollen rudsbygdingen har inntatt for Sky-laget i Frankrike, legger alt til rette for at 25-åringen kommer i kanonform om to uker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel