Hovedinnhold

Cavendish ser Edvald som en av OL-favorittene

Briten til VG Nett: - Stigningen i OL-løypa er ikke noe problem for ham

FIKK KLEM: Mark Cavendish ga Edvald Boasson Hagen en klem etter hjelpen på 3. etappe i Tour de France i år. I dag møtes de i OL. Foto: AP
FIKK KLEM: Mark Cavendish ga Edvald Boasson Hagen en klem etter hjelpen på 3. etappe i Tour de France i år. I dag møtes de i OL. Foto: AP
PARIS/LONDON (VG Nett) Mark Cavendish (27) og Edvald Boasson Hagen (25) er lagkamerater til vanlig - men OL-favoritter på hvert sitt lag under landeveisrittet i OL lørdag.

Denne saken handler om:

Cavendish er den største favoritten av dem alle: Briten fikk lite hjelp under Tour de France, men reiste likevel hjem med tre etappeseirer.

Forestillingen var imponerende - akkurat som innsatsen til Boasson Hagen. Nordmannen var råsterk under Tour-en tidligere denne måneden.

Det merket også «Cav» seg:

- Edvald er en av de største favorittene i OL. Å klatre Box Hill ni ganger blir ikke noe problem for ham. Og han er rask nok til å være en trussel om det går en liten gruppe inn mot mål, sier 27-åringen til VG Nett.

Utfordring

Han svarte på spørsmålet om Boasson Hagens OL-sjanser et par dager før Tour de France var over.

Cavendish var åpenbart godt orientert om hvilket lag Norge kommer til å stille med. Han tar alle på alvor, ikke minst Edvald Boasson Hagen.

- Vi får se hvordan det norske laget jobber sammen. De fire rytterne deres kommer fra tre ulike lag. Det er kanskje ikke ideelt, men vi får se hvordan det går, sier Cavendish.

Rart

Boasson Hagen - som møtte VG Nett i Box Hill en drøy times kjøretur sør for London på torsdag - erkjenner at det er rart å reise Europa rundt som lagkamerater i hverdagen, og så møte hverandre som konkurrenter i OL.

- Cavendish mener du er en av de største favorittene i London?

- Det tenker ikke jeg noe på. Jeg skal bare gjøre så godt jeg kan og forhåpentligvis få et godt OL. Så får jeg ta den plasseringen jeg får, sier Boasson Hagen til VG Nett.

Innser at spurtseier er nesten umulig

OL-løypa inneholder én stigning, Box Hill, på snaut tre kilometer. Den skal imidlertid klatres hele ni ganger. Det kan bli et problem for Cavendish dersom de andre lagene velger å kjøre tøft.

Boasson Hagen bør derimot takle stigningen greit. En ideell situasjon, sett med norske øyne, kan være om nordmannen får gå i en mindre gruppe, mens Cavendish blir hektet av i Box Hill. Britens lag har i så fall fire mil på å hente gruppen før målgang i sentrum av London.

Og blir det massespurt er Cavendish mannen «alle» frykter. Den tøffeste konkurrenten blir trolig tyske André Greipel.

- Mark virker å være i «bra» form. Det kan bli tøft å kjøre mot ham, men jeg gleder meg likevel, smiler Boasson Hagen.

- Er det mulig å slå Cavendish?

- Jeg liker ikke å si at ting er umulig, men det er ikke langt unna med Cavendish. Hvis han blir innesperret eller at han har en dårlig dag kan det jo skje, sier Hagen til VG på spørsmål om lagkameraten overhodet kan slås i en spurt.

- Hva kan du klare på lørdag?

- Jeg vet jeg kan kjempe i toppen. Det er et mål. Jeg gjør alt jeg kan for å komme på pallen.

Sportssjef Kjærgaard mener prøve-VM i fjor, hvor Cavendish falt av før finalen, gjør det mindre sannsynlig med massespurt enn mange andre tror.

- Men Cav er betraktelig sterkere nå, og i en massespurt er han temmelig uslåelig.

Det NRK 1-sendte OL-rittet starter lørdag klokken 11.

PS! Enkelte spillselskaper gir Edvald Boasson Hagen 18 i odds på å vinne OL-rittet lørdag. Mark Cavendish har rundt 1,9 i odds.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel