Hovedinnhold

Norsk jorden rundt-syklist robbet i Seattle

Den norske syklisten Rune Monstad (33) har satt seg som mål å sykle verden rundt. Forsøket fikk et skudd for baugen da han ble frastjålet alle eiendelene sine i Seattle.

Lokalavisa Seattle Post-Intelligencer bringer historien om den ulykkelige nordmannen som, etter allerede å ha tråkket seg forbi 25.700 kilometer med vintervær i Andesfjellene og ransforsøk i Colombia, trodde han var trygg da han stoppet utenfor en butikk i Seattle mandag i forrige uke for å ta en telefon.

Men da han kom tilbake til sykkelen etter en kort stund, var bagen hans tømt for både pass, kredittkort og over 3.000 kroner i kontanter.

- Jeg kunne ikke tro det. Jeg gråt av sinne, sier Monstad til avisen.

Ryktet om den uheldige syklisten spredte seg imidlertid blant Seattles innbyggere, som syntes det var for galt at nettopp deres by skulle bli endestasjonen for Monstads jorden rundt-drøm.

Etter kort tid ble nordmannen tilbudt gratis losji og innsamlede penger til nytt pass. Nå vil Monstad, som startet sin ambisiøse sykkelreise like etter jul i fjor, bli en måned i Seattle mens han leter etter en sponsor for resten av turen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel