Hovedinnhold

Kristoff til VG Nett: - Jeg forhandler med flere lag

BMC-manager Jim Ochowicz mener nordmannen ikke trener hardt nok

LAGSKIFTE: Alexander Kristoff er i ferd med å forlate BMC. I slutten av august vil han signere med et nytt lag. Han vil ikke si noe om hvor han kan havne. Foto: Scanpix
LAGSKIFTE: Alexander Kristoff er i ferd med å forlate BMC. I slutten av august vil han signere med et nytt lag. Han vil ikke si noe om hvor han kan havne. Foto: Scanpix
(VG Nett) Alexander Kristoff (24) har fått beskjed av BMC-ledelsen at han er uønsket i laget til neste sesong. I slutten av august signerer derfor unggutten for et nytt lag.

Syklisten har lenge visst at han ikke får fortsette i BMC og jobber derfor for tiden med å finne seg en ny arbeidsgiver.

- Jeg snakker med flere lag og kommer til å ha noe på plass i løpet av måneden, sier Kristoff til VG Nett.

VGDebatt:  Diskutér sykkel her!

Hvilke lag han er i forhandlinger med ønsker 24-åringen ikke å avsløre, men han sier han hadde signert en avtale allerede, om det ikke var for rittet Vattenfall Cyclassics i Hamburg den 21. august.

- Jeg gjorde det bra i det samme rittet i fjor. Derfor vil jeg vente med å signere en kontrakt for å se hvordan det går i år. Presterer jeg godt igjen vil verdien min stige, noe som vil være gunstig i forhandlingene, forklarer syklisten.

Overrasket over BMC

Lagskiftet kommer altså fordi Kristoff fikk beskjed av ledelsen i BMC at han ikke er med i planene for neste sesong.

- Jeg ble overrasket over at de ikke ville reforhandle avtalen min, for jeg mener jeg har syklet bra denne sesongen. Men jeg fikk beskjed for en god stund siden og det er ingen dårlig stemning mellom meg og lagledelsen, sier Kristoff.

Sportsinteressert?  Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Han stusser likevel over uttalelsene fra BMC-manager Jim Ochowicz til procycling.no.

Saken fortsetter under bildet

KRITISK: BMC-manager Jim Ochowicz mener Kristoff ikke viser nok treningsvilje. Foto: AFP
KRITISK: BMC-manager Jim Ochowicz mener Kristoff ikke viser nok treningsvilje. Foto: AFP


Ochowicz mener unggutten ikke har trent godt nok før inneværende sesong.

- Han hadde ikke forberedt seg godt nok. Han kunne ikke sykle godt ved å bo i Norge. Man kan ikke gå på langrenn også vinne sykkelritt rett etterpå. Det går ikke, slår manageren fast.

- Jeg har ikke gått på ski siden jeg var fem år. Det er ikke sikkert han vet det, men det er rimelig dårlige forhold for slikt i Stavanger. Jeg sykler hele vinteren, men selvfølgelig hadde det nok vært enda mer optimalt å bo et varmere sted, svarer Kristoff til VG Nett.

- Kristoff ikke dedikert nok

Men for Kristoff vil det ikke bli aktuelt å flytte. Han har nemlig stilt som krav til lagene han eventuelt signerer for, at han skal bo i Stavanger.

- Det er helt klart mitt viktigste kriterie. Jeg skal snart bli far og da er det selvfølgelig helt uaktuelt å bo et annet sted. Lagene jeg snakker med har akseptert dette, sier Kristoff.

Men hans nåværende lag legger ikke skjul på at de misliker nettopp det kravet fra nordmannen.

- Vi ville at han skulle flytte sørover. I det minste kunne han leid seg et sted sør i Europa i desember, slik at han fikk trent skikkelig. Det ville han ikke. Kristoff har ikke vært dedikert nok, sier manager Ochowicz til procycling.no.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel