Hovedinnhold

Kristoff revansjerte seg: – Barnesykkel-løp

Alexander Kristoff hadde full kontroll på etappe to i Arctic Race. Likevel ble det en dramatisk etappe da Truls Korsæth jublet for seier en runde før målgang.

– Som Northug ville sagt; det var barnesykkel-løp. På slutten var det så enkelt. Jeg trodde det skulle bli vanskelig. Det er deilig med en seier her, sier Kristoff og roser lagkameratene sine til TV 2.

Det var samlet felt inn på oppløpet som gikk langs flyplass-stripa i Bardufoss. På de siste hundre meterne var Kristoff knallsterk og kontrollerte inn seieren enkelt.

Dermed revansjerte han seg etter syvendeplassen torsdag.

Hugo Hofstsetter fra Frankrike tok andreplassen foran italienske Andrea Pasqualon, som også ble nummer tre torsdag. U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen ble nest beste norske på sjetteplass.

Les også: Norge utnevner ingen kapteiner til VM

Jensen i klammeri

August Jensen, nummer to på torsdagens løp, havnet i klammeri med Astana-rytter Matti Breschel etter målgang, og hevder han fikk seg et slag i bakhode.

– Jeg synes det var rart. Det blir litt mye. Jeg tror ikke han hadde gjort dette om jeg var en «world tour-rytter», sier Jensen til TV 2.

– Hva sa han til deg?

– Masse på dansk som jeg ikke skjønner så mye av, men jeg tror ikke det var komplimenter, svarer Jensen.

Fått med deg? Kristoff klar for styrtrike UAE

Matti Breschel forklarte seg slik i intervju med TV 2:

– Det holder vi for oss selv. Det er noen ting vi tar internt. Jeg blir hindret, sier dansken.

Les også: Dette sier Hushovd om VM-planen

Jublet for tidlig

Truls Korsæth, fra Astana, trodde han hadde vunnet løpet da han jublet 8,3 kilometer før slutt, men det var altså en runde igjen før målgang.

– Jeg håpet ikke dette skulle skje i min sykkelkarriere. Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere. Det er helt forferdelig, sier en Korsæth med både latter og smil til TV 2.

– Det er en ting du ikke vil oppleve i løpet av karrieren.

Fra fest til fest: Kristoff feiret 30 – så vant han i London

Torsdag sikret BMC-rytteren fra Belgia, Dylan Teuns, etappeseieren foran August Jensen. Alexander Kristoff ble «bare» nummer syv.

Belgiske Teuns har fortsatt sammenlagttrøya etter to av fire etapper av Arctic Race. Pasqualon er bare to sekunder bak, mens Kristoff følger sekundet bak italieneren. August Jensen har syv sekunder opp til Tenus.

Sett denne? Kristoff i ordkrig etter EM-gullet

Lørdag står en 185 kilometer lang tur fra Lyngseidet til Finnvikdalen i Tromsø på planen. Touren avsluttes søndag etter en 160 kilometer lang etappe med målgang i Tromsø.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel