Hovedinnhold

Kattepine for Olympiatoppen

Olympiatoppens Atle Kvålsvoll anbefaler Gunn-Rita Dahle å flytte til Mellom-Europa for å få mer ro og overskudd.
Men rogalandsjenta vil ikke flytte fra sine to katter, Isak og Petrus...

- Jeg må hjem til «ungene» mine med jevne mellomrom. Ellers blir jeg helt gal. Samværet med dem gjør at jeg får ladet opp batteriene igjen, sier hun.

Rasekatter

Gunn-Rita Dahle har alltid vært meget glad i dyr. De to rasekattene, Isak og Petrus, har hun et spesielt forhold til.

- Som henholdsvis abyssiner og Russian Blue er de to kattene spesielle. Når Kenneth (samboer og trener) og jeg er på reisefot, er kattene på landet hos foreldrene våre. Men jeg må daglig ringe hjem og forhøre meg om hvordan de har det. Da gleder jeg meg sinnssykt til å komme hjem og ha dem i senga, røper den nybakte europamesteren.

Neste søndag skal hun forsvare VM-gullet på terrengsykkelen i Lugano. Mange betrakter henne som et av våre største OL-håp i Athen neste år. Det har medført merkbart større oppmerksomhet rundt hennes person.

- Med tanke på neste års OL trenger Gunn-Rita mer tid for seg selv. Ideelt sett bør hun slå seg til på et sted med gode treningsforhold og som ligger sentralt plassert med tanke på kommende konkurranser. Det viktigste er at hun får mer tid til restitusjon og hvile, sier Atle Kvålsvoll.

- Må stedet ligge i høyden?

- Nei. Det virker det som vi har god kontroll på, sier han.

- Bedre neste år

To ganger i år har Gunn-Rita Dahle vært på høydesamlinger. I hele januar og juni bodde hun på 1800 meters høyde i Bolder i USA og trente i 3000 meters høyde.

- Gunn-Rita kan bli enda bedre neste år. Til tross for at hun har vunnet det meste hun har stilt opp på i år (verdenscupen sammenlagt og EM), har sesongen hennes også vært preget av enkelte sykdomsperioder. Det håper vi å unngå neste år, sier Kvålsvoll.

Kvålsvoll satser på at Gunn-Ritas store dominans i årets sesong vil gi henne en fordel i neste års OL-sesong.

- Gunn-Rita har fått et mentalt overtak på konkurrentene sine i år. De har fått en sinnssyk respekt for henne. Det må vi vite å utnytte, sier Atle Kvålsvoll.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel