OPPGITT: Bradley Wiggins fikk blomster etter å ha beholdt den gule ledertrøyen i Tour de France torsdag. Etterpå ga han uttrykk for å være oppgitt over pressens fokus. Foto: Pete Goding, PA Photos

Hisset seg opp etter å ha trygget Tour-seieren

Bradley Wiggins føler seg ikke verdsatt etter fantomsesong

PEYRAGUDES (VG Nett) Bradley Wiggins (32) vant trolig Tour de France i går. Etterpå hisset briten seg voldsomt opp.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Han reagerte på det han mener er et konsekvent negativt fokus fra de som følger Tour de France tett.

- Ingen har gitt meg ros og sagt at «Wow, det du gjorde var helt utrolig imponerende», sa Wiggins.

I går var det først og fremst ett spørsmål som fikk ham til å reagere. En journalist trakk fram det faktum at hverken Alberto Contador eller Andy Schleck sykler årets Tour. I tillegg har to dopingskandaler rystet rittet:

- Er du redd for at folk vil huske denne Touren for fraværet av ryttere, samt de to dopingsakene, og ikke for din seier?

- Det får andre avgjøre. Mitt navn vil alltid stå på listen. Det er det som betyr noe for meg. Man kan bare slå de som stilte til start. Andy har hatt mye problemer i år og var ikke med. Andre er ikke med av andre årsaker. Det er dere som avgjør slikt når alt kommer til alt, bemerker han.

VG LIVE: Følg dagens etappe her!

Irritert

IKKE MED: Alberto Contador sykler ikke årets Tour de France. Foto: Pa Photos

Briten var foreløpig rolig. Men inni ham ulmet det. Fem minutter senere undret en fransk journalist på hvordan det føltes å ha seieren langt ned i lomma.

Da tok Wiggins opp tråden fra det forrige spørsmålet, og serverte en aldri så liten tale:

- Det føles rart. Når man presterer slikt, og så stiller kollegaen din et slikt spørsmål med en negativ undertone. Etter alt jeg har gjort i år, så må jeg forsvare meg mot spørsmål som «Greit du vant Touren, men hadde du gjort det om andre ryttere hadde stilt til start?». Jeg tror engelskmenn som heier i fjellsidene blåser en lang marsj i det, sa Wiggins.

Han var ikke ferdig riktig ennå:

- Ingen har gitt meg ros for at jeg har prestert helt siden februar. Ingen sier at «du vant Paris-Nice, trente hardt, stilte opp for pressen hele tiden, kom til Touren som favoritt og vant hele rittet». Ingen sier «Bra, Brad, du har svart på alt av dopingspørsmål». Ingen har klappet meg på skulderen!

Les også: Froome-kjæreste forbannet
Les også: Wiggins erkjenner Tour-seier

Kontroll

I går hadde Wiggins nok en gang full kontroll på konkurrentene sine. Ufarlige Alejandro Valverde vant etappen, men bak spanjolen kom Sky-duoen Wiggins og Chris Froome.

Wiggins leder Tour de France med over to minutter på lagkameraten sin. Dermed har han i praksis sikret seieren i rittet, dersom han ikke skader seg stygt på dagens etappe. På tempoetappen i morgen er han normalt overlegen, og på søndag venter en sjarmøretappe til Paris.

Edvald Boasson Hagen sykler trolig inn i den franske hovedstaden som en av Tour-vinnerens aller viktigste hjelpere i sommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder