ETAPPESEIER: Den colombianske proffsyklisten Jarlinson Pantano har avlevert positiv EPO-prøve. I 2016 vant han her en etappe i Tour de France. Foto: JUAN MEDINA

Colombiansk syklist med positiv EPO-prøve: – Alltid et stort sjokk

Den colombianske proffsyklisten Jarlinson Pantano (30), tidligere lagkamerat med Vegard Stake Laengen, er tatt for EPO-bruk. Han er suspendert av Trek-laget i påvente av hva B-prøven viser.

Det opplyste Trek i en pressemelding mandag. Kort tid etter bekreftet Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at 30-åringen har testet positivt for EPO (bloddoping), ifølge procycling.no.

Prøven ble tatt under en kontroll gjort utenfor konkurranse 26. februar i år.

Pantano, som vant en etappe i Tour de France i 2016, har ikke syklet siden åpningsdagen i Catalonia rundt forrige måned. Han har rett til å be om å få B-prøven analysert.

les også

Dekktabbe felte Kristoff: Gilbert vant spurtdrama i Paris-Roubaix

Snøt Laengen for seier

Pantanos siste seier kom i mars i fjor. Da snøt han Vegard Stake Laengen for en etappetriumf i Catalonia rundt. I to sesonger var colombianeren på lag med Sondre Holst Enger i IAM. Også Laengen var i en periode en del av stallen med Pantano.

– Det er alltid et stort sjokk når slikt kommer ut, men vi må vente på B-prøven. Det er alltid kjedelig når folk i feltet jukser, sier Laengen til VG.

Den positive A-prøven til Pantano gjør ikke Laengen mer bitter for at seieren i fjor røyk.

– Det er så lenge siden, og da hadde han ikke testet positivt. Det er også veldig vanskelig å si om jeg hadde vunnet dersom han ikke var der. Så det tenker jeg ikke noe på, sier Laengen.

Husker du dopingskandalen fra ski-VM?

– Trist

– Dere var på lag i et år. Hvordan er forholdet deres?

– Jeg har ikke snakket med han på lenge, men vi pleier å slå av en liten prat når vi møtes til ritt. Det er trist hele greia, svarer Laengen.

«Vi holder våre ryttere og vår stab til den høyeste etiske standard, og vi vil håndtere og kommunisere i tråd med dette etter hvert som det kommer mer informasjon», skriver Trek-laget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder