FAVORITTER: Egan Bernal (foran), Julian Alaphilippe (i gul trøye), Steven Kruijswijk (til venstre) på vei opp Tourmalet. Nå venter nye dueller i alpene. Foto: Colin Flockton / GodingImages

Etterlengtet drama-innspurt i Tour de France: – Sykkelpublikum blir provosert

Seks mann er innenfor to minutter og 14 sekunder i sammenlagtkampen foran de siste fjelletappene i Tour de France. Det er duket for en av de mest spennende avslutningene noensinne.

– Tour de France trengte dette, sier Mads Kaggestad.

Rittets vinner har i stor grad blitt dominert av sterke ryttere med et overlegent lag i ryggen. De siste årene med Team Sky, med Geraint Thomas og Chris Froome.

– Sykkelpublikum blir provosert når det tilsynelatende blir lett, legger han til, og spår en dramatisk og spennende avslutning på årets ritt.

Dette er ekspertenes favoritter

Men nå er spenningen definitivt tilstede. Fra Julien Alaphilippe (Deceunnik Quick Step) på første til Emanuel Buchmann (Bora - Hansgrohe) på sjette, skiller det to minutter og 14 sekunder. Mellom der ligger Geraint Thomas (INEOS), Steven Kruijswijk (Team Jumob-Visma), Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) og Egan Bernal (INEOS).

les også

Viktig Thomas-hjelper kastet ut av Touren etter tumulter med Tony Martin

– Hvem holder du som favoritt?

– Jeg setter en knapp på Bernal. Lange fjell og tynn luft passer han bra. Bak der synes jeg at Thomas fremdeles ser bra ut, mens Kruijswijk er stabil, jeg tror ikke han sprekker, svarer Mats Kaggestad.

Kurt Asle Arvesen støtter seg til rosen av Kruijswijk.

– Kruijswijk har hatt en rekke gode plasseringer, og har fått bra med rutine. Sammenlignet med Thomas (INEOS) har han et godt lag rundt seg, jeg tror på han, sier Arvesen.

Dette sa Arvesen på VGs Tour de France-sending onsdag:

I Pyreneene var det Thibaut Pinot som angrep, og så sterkest ut.

– Pinot er helt rå, og laget hans er helt fantastisk. Om han fortsetter på samme måte er pallen garantert. Men jeg har i bakhodet at han er en litt skjør type under press. Lykkes han nå, er det fordi han har blitt mer voksen, mener Kaggestad.

– Alaphilippe kan klare det

Tidligere proffsyklist Lars Petter Nordhaug har hele veien hatt troen på Geraint Thomas, men begynner nå å tvile.

– Men hva med Alaphilippe, kan han holde på trøya?

– Ja, han kan det. Han har vist svakhetstegn, men hviledagen var nok viktig for hans del. Det som kan felle han er om konkurrentene begynner å angripe tidligere enn det siste fjellet, da kan fort snøret ryke, svarer Nordhaug.

– Det hadde vært fantastisk om Alaphilippe hadde holdt helt inn. Han har kommet som troll ut av eske, og imponert med hvordan han har forsvart trøya. En allsidig rytter, som er enormt populær i hjemlandet, legger Kaggestad til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder