NUMMER 12 INNRØMMET DOPING: Her er US Postal-laget som syklet Spania rundt i 2002. Nummer tre fra venstre er Matt White, som i dag innrømmet dopingbruk. Til venstre står norske Steffen Kjærgaard. F.v.: Steffen Kjærgaard, Victor Pena, Matt White, Christian Vandevelde, Michael Barry, Jose Juis Rubiera og Roberto Heras. Foto: AP

Nok en lagkamerat av Kjærgaard innrømmer doping

Matt White: - Doping var del av strategien til US Postal

(VG Nett) Tidligere US Postal-rytter Matt White (38) innrømmer i dag at han brukte doping på det amerikanske sykkellaget.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL


Dermed er han den tolvte US Postal-rytteren som bekrefter at han benyttet ulovlige midler som aktiv.

- Jeg beklager å måtte si at jeg var del av et lag der doping var en del av strategien, og at jeg også var en del av den strategien. Jeg er ikke stolt over dette, og jeg beklager innstendig overfor fans, media, familie og venner som stolte på meg, og overfor utøverne som bestemte seg for ikke å bruke doping, sier White i en uttalelse.

Han trekker seg nå som sportsdirektør i det australske storlaget Orica GreenEdge.

Vraket til Touren

Innrømmelsen kommer etter at elleve amerikanske US Postal-ryttere har lagt kortene på bordet i etterforskningen mot Lance Armstrong. De har fortalt dopingjegerne om hvordan de dopet seg, og hvordan Armstrong skal ha trukket i trådene.

Resultatet var en knusende rapport på 1000 sider som ble lagt frem denne uken.

White syklet for US Postal i tre sesonger, fra 2001 til 2003. I disse årene syklet også norske Steffen Kjærgaard for det amerikanske laget.

White ble ikke plukket ut til å sykle Tour de France som hjelperytter for Lance Armstrong. Det ble derimot Kjærgaard.

FERDIG SOM GREENEDGE-SJEF: Matt White, her i følgebilen til det australske topplaget. Foto: AFP

Nordmannen har gjentatte ganger nektet for å ha sett noe galt under tiden i US Postal. Han sier derimot at han må ha vært «grenseløst naiv». Kjærgaard forstår at folk stiller spørsmål ved om han selv var ren, men innrømmet samtidig overfor VG Nett at dette sårer ham.

- Jeg blir lei meg siden jeg blir idioterklært. Det er noe de færreste setter pris på. Det er det som gjør saken ekstra ubehagelig nå. Det kommer for en dag at jeg burde skjønt hva som foregikk, sa Kjærgaard for to dager siden.

Tror Armstrong dopet seg

Den avtroppende norske landslagssjefen erkjenner nå at Lance Armstrong var dopet da amerikaneren vant Tour de France sju år på rad.

Armstrong er i disse dager i ferd med å strippes for seirene.

Sykkelbloggen: Disse felte Armstrong

Matt White ble tilknyttet Garmin-laget til Jonathan Vaughters etter at han var ferdig som aktiv. Der fikk han imidlertid sparken i 2011, da det ble kjent at australieren hadde henvist en rytter til dopinglegen Luis Garcia del Moral i Valencia.

White nekter for at dette hadde noe som helst med doping å gjøre. Saken var uansett en PR-messig ripe i lakken for Garmin, som alltid har flagget kampen mot doping høyt.

Del Moral risikerer livstidsutestengelse i kjølvannet av Armstrong-saken. Flere eks-ryttere har fortalt om hvordan spanjolen ga dem dopingmidler gjennom flere år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder