Seiret i prestisjetungt skandaleritt: Kong Kristoff: - Er nok det største jeg har gjort noen gang

Kaggestad: - Det største i norsk sykkelhistorie

To påkjørsler i den 99. utgaven av Flandern rundt

OUDENAARDE (VG) Glem Geraint Thomas, glem Zdenek Stybar, glem Niki Terpstra og glem Peter Sagan. Kong Kristoff lekte seg til seier i det prestisjetunge Flandern rundt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I det prestisjetunge Flandern rundt, som ble preget av to rytterpåkjørsler, gikk den norske syklisten helt til topp - det etter å ha sittet i brudd med Niki Terpstra de siste 25 kilometerne.

For da Terpstra og Kristoff skulle gjøre opp om seieren etter over seks timer og drøye 264 kilometer på sykkelsetet, var det Kristoff som var sterkest.

Bildespesial: Kristoff vant Flandern rundt!

– Mitt store mål

Kong Kristoff kunne strekke hendene i været, vel vitende om at et av sesongens store mål, seier i det gjeve Flandern rundt-rittet, var i boks.

– Jeg hadde mest å gi på slutten, og jeg er utrolig glad for å vinne. Det er nok det største jeg har gjort noen gang, sier Kristoff til TV 2 selv rett etter målgang.

– Det var mitt store mål for sesongen, og det er en deilig følelse å vinne, fortsetter han litt senere i et intervju med arrangøren, med sønnen sittende på fanget.

Også da Kristoff skulle motta troféet som bevis på at han var dagens mann i Belgia, var sønnen Leo med.

– Vinner du neste helgs Paris-Roubaix?

– Jeg forventer ikke seier, men jeg håper. Akkurat nå er jeg veldig glad for å ha vunnet.

– Største i norsk sykkelhistorie

Det er første gang en nordmann stikker av med seieren i vårklassikeren, og det er ikke bare, bare. For TV 2s Johan Kaggestad, som kommenterte rittet, sa nemlig følgende underveis:

– Det er det største i norsk sykkelhistorie om Kristoff vinner dette rittet.

– Makan til kjøring! Han er en av de råeste klassikerløperne, sa Mads Kaggestad til kanalen, og fortsatte:

– Glem alle andre seire. Han har Milano-Sanremo... Han har begynt å plukke monumentseire. Kristoff er historisk!

VG Live: Slik forløp Flandern rundt seg - kilometer for kilometer!

Nordmannen var på forhånd en av favorittene etter å ha levert bunnsolide resultater så langt i 2015. Før det prestisjetunge Flandern rundt-rittet sto han bokført med åtte etappeseire og én sammenlagtseier i 2015.

I dag var det blant annet U23-verdensmester Sven Erik Bystrøm og den italienske ringreven Luca Paolini som skulle hjelpe ham til seier, men da det virkelig dro seg til, falt Katjusja-rytterne av favorittfeltet én etter én.

Les også: Kristoff uenig i Hushovd-ros

Lekte seg til seier

Dermed måtte Kristoff klare seg alene blant de mange favorittene de siste drøye 35 kilometerne.

BRUDDKOMPISER: Alexander Kristoff og Niki Terpstra dro i fra da det gjensto drøye 35 kilometer. De ble aldri kjørt inn igjen. Foto:Dirk Waem,Afp

Og uten hjelperytterne valgte årets ener i sykkelverdenen å forsøke et brudd. Sammen med fjorårets Paris-Roubaix-vinner Niki Terpstra dro nordmannen til, og plutselig fikk de to en stor luke idet det gjensto 25 kilometer.

Luken beholdt de hele veien inn, for hverken tospannet Geraint Thomas og Zdenek Stybar eller Greg Van Avermaet og Peter Sagan klarte å kjøre inn de to i front.

Og på oppløpet var det ingen tvil: Alexander Kristoff lekte seg til seier.

PS! Fra før hadde Kristoff en fjerdeplass fra 2013 som beste plassering i Flandern rundt. Beste norske prestasjon sto Dag Otto Lauritzen for i 1989 med en tredjeplass.

VG kommer tilbake med mer!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder