Caleb Ewan vant da Bernal ble hyllet på Champs-Élysées

Edvald Boasson Hagen (32) forsøkte seg med en langspurt, men det var spurtkanonen Caleb Ewan (25) fra Australia som tok sin tredje etappeseier i Tour de France-debuten.

– Vi hadde en god plan i dag. Jeg tok sjansen og klinket til fra siste sving, men det er langt opp i motvind. Jeg måtte bare prøve, sier Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Dylan Groenewegen (26) var nærmest å snyte seierherren på brosteinen i Frankrike. Boasson Hagen endte på femteplass. Det er hans femte strake topp fem-plassering på Champs-Élysées.

– Så klart er jeg skuffet, men jeg skal være glad jeg klarte å være der jeg var, sier han.

les også

Ekspertene triller terning på «Norges» Tour de France – én får toppkarakter

Alexander Kristoff (32) var ingen steder å se i spurten. UAE-rytteren falt av før det skulle avgjøres. Han ble nummer 101.

– Jeg følte meg egentlig fin i dag, men jeg vet ikke om noen krasjet i meg eller om det var girene som slo seg vrang, så da var det slutt, sa Kristoff.

Med over 100 kilometer igjen til mål kunne champagnen åpnes for årets Tour de France-vinner Egan Bernal (22), som i tradisjonsrik stil skulle få sin hyllest på Champs-Élysées.

Lagkamerat Geraint Thomas ble nummer to, mens Amund Grøndahl Jansens lagkamerat i Team Jumbo-Visma, Steven Kruijswijk, ble nummer tre.

Tidenes yngste Tour de France-vinner er også den første colombianeren som vinner den gule trøyen i det tre uker lange rittet.

les også

Han vil bli Norges sammenlagthåp i Tour de France innen to år

Samtidig ble han også vinner av den hvite ungdomstrøyen.

Peter Sagan tok den grønne poengtrøyen for syvende gang – ingen har vunnet flere. Hjemmehåpet Romain Bardet tok klatretrøyen.

Julian Alaphilippe sin drøm om gul trøye ble knust i Alpene, men franskmannen ble i det minste kåret til rittets mest offensive rytter.

SKÅL: Tour de France-vinner Egan Bernal fikk en velfortjent slurk av champagne på den 21. og siste etappen. Foto: THIBAULT CAMUS / POOL / AP POOL

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder