DÅRLIG TID: Alexander Kristoff imponerte og tok en tredjeplass i Flandern rundt. Her er han etter målgang i Oudenaarde. Foto: Anders K. Christiansen, VG

Lykkelig Kristoff hastet fra pallen til sønnens tannlegetime

OUDENAARDE (VG) Først spurtet Alexander Kristoff (31) inn til en tredjeplass i Flandern rundt. Så spurtet han avgårde for å rekke et fly. Til sønnens tannlegetime hjemme i Norge.

– Jeg er glad. Jeg har kjørt mitt neste beste Flandern noensinne. På forhånd sa jeg at jeg ville være fornøyd med en topp ti-plassering, sier Kristoff utenfor lagbussen til UAE i målbyen Oudenaarde.

Han vant ikke Flandern rundt som i 2015. Men nordmannen satt strålende plassert over alle stigningene. Og da det skulle spurtes etter snaut 270 kilometer, var han i en egen klasse.

Dessverre for Kristoff maktet ikke gruppen han satt å samarbeide godt nok til å hente Alberto Bettiol. Og dermed ble det «bare» tredjeplass på Kristoff.

I UAE-laget var stemningen strålende etter målgang.

les også

Reagerer på Kristoff-behandling: – Mangel på respekt

Laglederne delte ut klemmer og klappet hverandre på skulderen, tydelig lettet etter to gode resultater den siste uken.

– Helt fantastisk kjørt av Alexander. Han er verdens beste rytter i løp på over seks timer, sier lagsjef Matxin Fernandez til VG.

Ti minutter senere kom Kristoff selv trillende til lagets buss.

– Det er et veldig bra resultat. Klassikersesongen har vært veldig bra nå. Det redder hele sesongen, men det gjenstår ett løp (Roubaix) før vi er ferdig, sier han.

– Kunne du gjort noe annet taktisk?

– Jeg hadde ikke ben til det, sier 31-åringen til VG.

Han hadde tydelig dårlig tid etter målgang i Belgia. Årsaken var av den familiære sorten: Kristoffs eldste sønn har tannlegetime hjemme i Stavanger i morgen.

– Det viktig å gjøre pliktene sine. Sånn er det når vi er tobarnsforeldre. Det er en kabal som skal gå opp. Så jeg får steppe opp i morgen, smilte Kristoff før han hoppet inn i en ventende bil.

Hjemme i Norge er også trener og stefar Stein Ørn:

– Dette med familien er veldig viktig. Jeg tror han gleder seg til å komme hjem etter dette løpet. Han trenger ro frem mot Roubaix for å lade batteriene sine. Det har vært et vanvittig press mot det å prestere her, og nå har han levert fantastisk i to ritt. Jeg tror han kjenner litt på den tomheten man kan få etter en utladning, sier han til VG.

CHAMPISFEIRING: Alberto Bettiol (t.v.) vant Flandern rundt foran danske Kasper Asgreen og Alexander Kristoff (t.h.). Foto: Geert Vanden Wijngaert / TT NYHETSBYRÅN

Allerede søndag om én uke venter altså det franske storrittet Paris-Roubaix. Det har hverken Kristoff eller noen annen nordmann vunnet før. Nå stiger håpet hos «Team Kristoff».

For om UAE-laget var i perlehumør i Belgia i ettermiddag, så var ikke Ørn mindre imponert.

– Prestasjonen til Alexander er fantastisk. Han klarte å henge med over Kwaremont, noe han aldri har klart  tidligere. Når situasjonen ble som den ble mot slutten, var det ingenting han kunne gjort fra eller til, sier han.

Italienske Alberto Bettiol vant altså det legendariske rittet da han skaffet seg en solid luke mot slutten av rittet. Samtidig kikket favorittene på hverandre og nærmest ga bort seiersmuligheten til italieneren.

Danske Kasper Asgreen ble nummer to etter å ha rykket fra gruppen noen kilometer fra mål.

– Jeg forstår det ikke. Det er min første seier, sier Bettiol i det offisielle seiersintervjuet.

Men ikke alle kom til mål i rittet der nordmennene Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen Amund Grøndahl Jansen og Edvald Boasson Hagen var blant de som stilte opp på starstreken.

Spesielt ble det dramatisk for fjorårsvinneren Niki Terpstra, som ble liggende igjen på asfalten i underkant av 16 mil før målstreken.

les også

Kristoff-agent før Flandern rundt: Millioner står på spill

Senere skrev Team Direct Energie på twitter at Terpstra ble kjørt til sykehus, men at det gikk bedre for sykkelstjernen og det ble opplyst at han ikke skal være aktuell til neste helgs Paris-Roubaix.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder