Boasson Hagen var irritert på Kristoff

Nordmannen til VG: - Jeg skrek slik at han skulle flytte seg

SYKKEL

AMIENS (VG) De var gode venner etter målgang. Men hundre meter fra målstreken, ropte Edvald Boasson Hagen (28) i retning av Alexander Kristoff (28).

Publisert: Oppdatert: 08.07.15 19:28

De to nordmennene kjempet om etappeseieren på dagens Tour de France-etappe. På oppløpet i Amiens endte imidlertid Kristoff for tidlig fremst i hovedfeltet - med vinden rett imot seg.

Bak ham lurte Edvald Boasson Hagen, som hadde valgt seg ut Kristoff som opptrekker.

Da Qhubeka-rytteren ville spurte forbi Kristoff med hundre meter igjen, ble han presset ut mot gjerdet.

Da sa han fra.

- Jeg skrek bare for å varsle at jeg kommer og at han må passe seg. Men han flyttet seg feil vei. Det er kanskje ikke tilfeldig, men det er en spurt og det er en kamp, sier Boasson Hagen til VG mens han tråkker ned på en såkalt «rulle» utenfor lagbussen sin i kveld.

SETT DENNE? Boasson Hagen trener: – Han er tilbake

Han var oppgitt og skrek ut ett ord i pur skuffelse idet han tråkket over målstreken. Fordi han hadde farten inne, og var på vei forbi Kristoff da landsmannen ikke forsvant ut til «riktig side».

Kristoff om dopingtatt nordmann: - Er sjokkert

Ikke forbannet, men irritert

Til slutt ble Kristoff nummer fire, og Boasson Hagen fem.

- Jeg ble forbannet på den personen som sperret. Om det var Alex eller ikke, var det samme. Eller: Det er feil å si forbannet. Jeg var «lettere irritert» fordi jeg kunne kommet forbi.

- Men det var Alex? bemerket en norsk journalist.

- Jaja, men det kunne vært en annen også. Jeg hadde et fint opptrekk på ham i starten, men så kom han på feil side. Det kan være min feil også, sier Boasson Hagen.

Det er mye adrenalin i kroppen etter en spurt. Men de to nordmennen har begge et rolig lynne og fremstår fattet også like etter målgang.

- Edvald skrek ikke noe til meg som jeg hørte, sier Kristoff.

- Sa han noe etterpå?

- Han kom på mitt hjul, så han endte vel på plassen bak meg, da, smiler 28-åringen.

Boasson Hagen har et godt forhold til Kristoff. Og da de to stoppet opp og lot seg intervju tre hundre meter bak målstreken, var de også venner igjen.

VG+: De verstene veltene i Tour de France

Sjanseløs uten opptrekk

Kristoff kom ut i vinden for tidlig i dag, og måtte starte spurten med flere hundre meter igjen. Han hadde ikke en eneste hjelperytter med seg de siste to milene, etter en velt som tok med seg folk som skulle hjelpe nordmannen.

- Jeg forsøkte å Cavendish, men det var så kaotisk og jeg klarte ikke å følge ham den siste kilometeren. Jeg kom meg frem og måtte ta mye vind. Jeg var sjanseløs, sier Kristoff.

I morgen venter en etappe som også er relativt flat, med et par innlagte stigninger. Avslutningen er imidlertid langt tøffere enn i dag. Da går det oppover.

Likevel øyner Kristoff et håp om å henge med.

- Men da har jeg forhåpentligvis med meg noen hjelperyttere, for i dag ble det tøft.

LES OGSÅ: Kristoff kan vinne åtte etapper i Touren

Trolig passer torsdagens etappe enda bedre til Edvald Boasson Hagen. Han var meget sterk i går, tirsdag – og posisjonerte seg også smart på dagens spurt – før han aldri fikk brukt alle kreftene sine da han ble sperret.

- Vi får håpe at jeg kan være med å kjempe i morgen. Den passer meg iallfall bedre enn en paddeflat spurt, sa Boasson Hagen til norske journalister i Amiens i kveld.

VINN FETE PREMIER: Delta i Tourspillet

Edvald veltet

Han har to femteplasser på rad i Tour de France nå. De er ikke noe å spare på, understreker 28-åringen.

Rundt 25 kilometer før mål var han involvert i en velt. Det var også flere lagkamerater. Da ble det bestemt at Boasson Hagen, og ikke Tyler Farrar som planlagt, skulle få sjansen i spurten.

- Det var såpeglatt i en sving. Folk veltet overalt. Det samlet seg en haug, der jeg heldigvis ble liggende på toppen, smiler nordmannen i kveld.

PS! André Greipel vant dagens etappe 5 i Tour de France. Peter Sagan tok andreplassen, Mark Cavendish tredjeplassen, Alexander Kristoff fjerdeplassen - og altså Edvald Boasson Hagen femteplassen. Spurteren Nacer Bouhanni brøt etter en velt.

Her kan du lese mer om