SUVEREN: Fabio Jakobsen vant klart første etappe av Tour des Fjords. Edvald Boasson Hagen (til høyre) ble nummer fem. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Hushovd kritisk til Boasson: Knust i spurten

Det ble nederlandsk seier i Tour des Fjords-åpningen . Edvald Boasson Hagen var sjanseløs mot Fabio Jakobsen i spurten i Grimstad.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det ble en veldig lang spurt. Vi var litt for tidlig i spurten. Men laget gjorde en god jobb, mente Boasson Hagen etter 5. plassen.

– Det var hektisk. Det føltes ganske bra, men tydeligvis ikke bra nok til å krysse mållinjen først, sa han i et TV2-intervju.

Fabio Jakobsen cruiset inn til seier. Beste norske var Amund Grøndahl Jansen (Team LottoNL-Jumbo) på 4. plass.

les også

Sekunddrama for Boasson Hagen: – Jeg kjørte med alt jeg hadde

– Jacobsen venter og venter, så har han en sprut som ingen andre har, sa TV2s ekspertkommentator Thor Hushovd om den unge nederlenderens spurt.

– Boasson hjelper ham ved at han ikke låser luken i spurten, fortsatte en kritisk Hushovd på direktesendingen. 21-åringen fra Quick-Step var suveren etter å ha stukket på innsiden av nordmannen.

Det var velt i spurten. Sondre Holst Enger var blant dem som endte i bakken.

les også

Sykkelforbundet åpner for oppsigelser

– Veien i Grimstad smakte ikke så godt. Jeg fikk utrolig hjelp, men så ble jeg sperret av en Giant-fyr. Og så tror jeg at det var noen som traff meg bakfra. Jeg har ikke brukket noe, det svir bare, sa Holst Enger og viste fram stygge skrubbsår i TV2-intervjuet.

– Men jeg får nok ikke sove så godt de neste nettene, sa nordmannen som mange trodde hadde vinnersjanser på denne første etappen.

– Hvis han blir plastret bra, så er han nok med igjen, sa Hushovd på direktesendingen.

Også Kristoffer Halvorsen i Team Sky var involvert i velten.

– Det ser ikke så verst ut. Han er aller mest skuffet, sa Team Skys sportsdirektør Gabriel Rasch til TV2.

les også

Boasson feiret bursdagen med seier – Boom kastet ut etter vold

Dimension Datas Edvald Boasson Hagen var altså med til slutt, men det holdt ikke.

– Du ser Edvald er målbevisst, fastslo Hushovd da 3,5 kilometer gjensto.

– Han har ikke noe lag rundt seg som konkurrentene, men må gli inn med en av de andre lagene i spurten, forklarte Lauritzen.

Første etappe av Tour des Fjords var på 191 kilometer fra Lindesnes til Grimstad.

En kvintett stakk fra hovedfeltet og lå lenge alene men ble tatt igjen på slutten. Henrik Evensen (Joker-Icopal) var blant disse fem.

Tour des Fjords går i 2018 over tre etapper som strekker seg over Rogaland og Agder-fylkene. Det er sjette gang det internasjonale etapperittet arrangeres.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder