BLODIG: Slik så Thor Hushovds venstre kne ut etter at hunden hadde satt tennene i ham. Foto: Privat / Anders K. Christiansen

Thor Hushovd angrepet av hund og bitt til blods under joggetur

TRIE-SUR-BAÏSE/OSLO (VG) Det er ikke bare rytterne som har det tøft i Tour de France. Torsdag morgen fikk TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd (40) et ublidt møte med en hund da han var ute og jogget.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Hushovd ante fred og ingen fare, da han torsdag morgen tok seg en joggetur i Trie-sur-Baïse. På en parkeringsplass kom det plutselig en hund, som han først syntes så helt uskyldig ut, bort til ham.

– Så løp den foran meg og stoppet, og så uten forvarsel gikk den rett i kneet på meg, forteller Hushovd til VG.

Episoden ble først omtalt av TV 2.

Følg den 18. etappen direkte i VGs Tour de France-studio!

Dent tidligere storsyklisten, som i år er TV-reporter i rittet der han i en årrekke var en av de største stjernene, forsøkte å komme seg bort fra hunden, mens blodet rant fra bittet over hans venstre kne.

– Den satte tennene i. Det blødde sånn, så det så verre ut da enn etter at jeg hadde fått vasket det, forteller Hushovd.

les også

Her dyttes Froome over ende av en fransk politimann

les også

Froome gir opp Tour-seier etter sprekk – vil sykle for lagkompis

Da eieren, som ikke var langt unna, ropte på den skyldige hunden, stakk den bort fra Hushovd.

– Ble du skremt?

– Den setter jo tennene i deg. Hadde det vært en større hund, hadde jeg blitt mer skremt. Jeg tenkte mer « herregud, for en idiotisk bikkje», sier Hushovd med et smil om munnen.

Hushovd fikk en lege i startområdet for torsdagens etappe til å se på bittet. Den legekyndige konkluderte med at det ikke var dypt nok til at han trengte stivkrampesprøyte.

les også

Tour de France-etappen stoppet etter bondeprotest

les også

Marie-Odile (78) eier Tour de France: – Heavy metal er romantisk

Pluss content

Hushovd er ikke den eneste som er fysisk merket av det franske rittet. Senest onsdag krasjet spurtkanonen Peter Sagan i høy fart. Slovaken var kraftig forslått da VG snakket med ham etter etappen, men torsdag forsikret Bora-Hansgrohe om poengkongen er tilbake på sykkelen på den 18. etappen.

Tirsdag måtte Philippe Gilbert gi seg etter en skrekkvelt på den 16. etappen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder