HER ER HAN ENDELIG I MÅL: Mark Cavendish står fortsatt med 30 etappeseirer i Tour de France. Eddy Merckx har rekorden med 34. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Taus Cavendish etter Tour-fiasko

LA ROUSIERE (VG) Mark Cavendish (33) skulle ta etappeseier-rekorden til Eddy Merckx. Istedet flyr han hjem fra Frankrike etter en solid fiasko. Nå får Edvald Boasson Hagen en ny rolle.

Cavendish var aldri i nærheten av å vinne en etappe den første uken i Tour de France. Og i kveld kom han i mål over én time bak etappevinner Geraint Thomas (Sky) på toppen av La Rousiere i Alpene.

Tidsfristen var ute for over en halvtime siden. Og dermed er Cacvendish ferdig i årets Tour. De samme er hjelperytter Mark Renshaw og Marcel Kittel (Katusha).

Cavendish trillet over målstreken med et tomt blikk i 19-tiden. Deretter kjørte han kroppen hardt inn i en av de grønnkledte vaktene til arrangøren ASO, før han syklet fra journalistene som sto i målområdet og håpet på en kommentar.

I samtale med VG på målstreken i Frankrike, erkjenner Edvald Boasson Hagen (31) at han nå får en mer fremtredende rolle i Dimension Data.

les også

Maktdemonstrasjon fra Sky og Froome

– Det blir vel sånn. Men jeg jubler ikke over at Mark er ute. Det er synd. Jeg får bare prøve å ta ansvar herfra, sier nordmannen.

I fjor tok han over for Cavendish da spurtikonet ble skadet etter en duell med Peter Sagan på den fjerde etappen.

– Hvor mye har du spurtet siden Tour de France i fjor?

– Ikke voldsomt mye. Men jeg hadde ikke spurtet mye før Tour de France i 2017 heller. Det funket da og jeg håper det funker nå, sier Boasson Hagen til VG.

– Er du komfortabel med å spurte?

– Ja... Når det ikke er noen andre som kan spurte så mye bedre enn meg (i laget, journ. anm.), så.

Mark Cavendish har 30 etappeseirer i Tour de France. Eddy Merckx besitter rekorden med sine 34. Nå er spørsmålet om Cavendish noen gang makter å tukte den belgiske legenden.

I pressesenteret i Frankrike tviler mange på 33-åringen fra Isle of Man.

Johan Kaggestad var tidlig ute og slaktet Cavendish tidlig i årets Tour.

– Han har ikke gjort jobben som skal til. Jeg mener det er feil av dette laget å satse på en halvdød hest, sa TV 2-profilen.

Alexander Kristoff kom, som Boasson Hagen, i mål fire minutter før tirdsfristen utløp.

– Jeg følte vi hadde kontroll, men vi kjørte litt på og måtte ta i, sier han til VG i målområdet på toppen av La Rosiere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder