Sammenlagtleder Martin ute av årets Tour de France: - Er kjempelei meg

SYKKEL

Etter å ha veltet og brukket kragebeinet like før mål på dagens etappe, er det nå klart: Sammenlagtleder Tony Martin kommer ikke til å fortsette årets Tour de France.

Publisert: Oppdatert: 09.07.15 21:48

– Det er umulig for Tony å starte fredagens etappe, sier sportsdirektør Patrick Lefevre til den franske radiostasjonen Europe 1, ifølge NTB.

Bakgrunn: Martin brakk kragebeinet i snodig velt

Lefevre fikk se lagkapteinen sin velte like før mål på dagens etappe, der det for øvrig nok en gang bare ble nesten for nordmennene, og selv om Martin kom seg opp på sykkelen og fullførte rittet, konstaterte sammenlagtlederen litt senere på kvelden at kragebreinet var brukket.

Etter noe om og men kom også den ventede beskjeden fra hans sportsdirektør, og litt senere stilte hovedpersonen selv opp på en pressekonferanse og bekreftet nyheten:

– Jeg er kjempelei meg. Det å velte med den gule trøyen og ryke ut på denne måten... Jeg er veldig lei meg, sier Martin, som ifølge TV 2 må fly til Hamburg for å operere.

– Kragebeinet er i mange biter. Det var et kraftig sammenstøt. En av bitene kom gjennom huden, som betyr at det er et åpent brudd. Derfor, selv om det var Tonys ønske å starte i morgen, må jeg si at han ikke får lov. Rytterne vil alltid kjøre. Spesielt Tony, sier laglege Helge Riepenhof i en pressemelding.

Dermed blir Martin den andre sammenlagtlederen som må bryte årets ritt. Mandag var det Fabian Cancellara som måtte si takk for seg, etter å ha pådratt seg brudd i to ryggvirvler.

Chris Froome, som også var involvert i dagens velt, overtar nå den gule trøya.

ÅRETS FAVORITTER: Derfor vinner han, ifølge VGs ekspert

Hva eller hvem som faktisk forårsaket dagens velt, er noe uklart.

Reprisen viser hvordan Martin helt upresset faller mot høyre noen hundre meter fra målstreken. Deretter gikk flere andre, deriblant Nibali, i asfalten.

Martin skal ha truffet hjulet til rytteren foran seg, før han selv gikk over ende.

– Jeg traff hjulet til en Europcar-rytter og gikk i bakken. Det var superstressende som alltid, og jeg kan ikke huske så godt. Farten var ikke så veldig høy slik den ofte er i velt, sa en tydelig preget tysker, som nå er ute, etter etappen.

PS: Martins lagkamerat, Zdenek Stybar, vant den sjette etappen av Tour de France etter å ha rykket ifra Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og resten opp den siste bakken til mål.

Her kan du lese mer om